Şase ani de închisoare cu executare pentru Genică Boerică într-un dosar de returnări ilegale de TVA

Şase ani de închisoare cu executare pentru Genică Boerică într-un dosar de returnări ilegale de TVA

Omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, într-un dosar de returnări ilegale de TVA, sentinţa Curţii de Apel Craiova fiind definitivă.

Genica Boerica (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

Conform portatului Curţii de Apel Craiova, omul de afaceri craiovean Genică Boerică a primit o condamnare cu executare de şase ani de închisoare, sentinţa fiind pronunţată în 28 aprilie de Curtea de Apel Craiova, în dosarul privind returnări ilegale de TVA, în care au mai fost condamnaţi trei complici ai acestuia, respectiv Radu-Constantin Drăgan - doi ani de închisoare, Aurel Dorian Prie - trei ani de închisoare şi Florentin Şargarodschi, doi ani de închisoare, sentinţa fiind defintivă.

Boerică este acuzat, alături de ceilalţi trei bărbaţi, de constituirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat cu intenţia de a obţine ilegal rambursări de TVA de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj.

Potrivit anchetatorilor, aceştia au întocmit documente fictive de vânzare-cumpărare a unei plantaţii de viţă-de-vie, în suprafaţă de 25 de hectare, aparţinând unei ferme din judeţul Mehedinţi, în valoare de 6,98 milioane de lei, apoi au solicitat Direcţiei Generale a Finaţelor Publice Dolj, returnări ilegale de TVA în valoare de 1,12 milioane de lei, banii fiind viraţi în contul unei societăţi comerciale din Craiova, administrată de Drăgan Radu.

Iniţial, Tribunalul Dolj îl condamnase pe Genică Boerică la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul respectiv, el fiind acuzat de delapidare, înşelăciune şi evaziune fiscală.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale