Şase persoane care distribuiau canabis, haşiş şi etnobotanice în municipiul Tulcea, arestate

Şase persoane care distribuiau canabis, haşiş şi etnobotanice în municipiul Tulcea, arestate

Şase persoane au fost arestate pentru trafic de droguri, fiind acuzate că au distribuit canabis, haşiş şi produse de tip "etnobotanic" unor consumatori din municipiul Tulcea, în locuinţele membrilor grupării infracţionale fiind găsite, în urma unor percheziţii, 200 de grame de canabis.

Şase persoane care distribuiau canabis, haşiş şi etnobotanice în municipiul Tulcea, arestate (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi procurorii DIICOT Tulcea au făcut, în 29 martie, zece percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale suspectate de trafic de droguri şi de substanţe cu proprietăţi psihoactive, care acţiona în municipiul Tulcea.

În urma percheziţiilor au fost duse la audieri şase persoane, iar în 30 martie, instanţa a emis pe numele celor şase mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, arată luni Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Din locuinţele suspecţilor au fost confiscate 170 de grame de canabis, alte aproximativ 30 de grame de canabis ambalate în 30 de plicuri autosigilante, 0,5 grame de rezină de canabis, 1.074 de plicuri cu substanţe pulverulente şi fragmente vegetale, 266 de role pentru confecţionarea artizanală a ţigaretelor şi patru aparate de mărunţit.

Anchetatorii au mai găsit, în locuinţele membrilor grupării, 28 de telefoane mobile, trei carduri de memorie, şase CD-uri, opt DVD-uri, un memory-stick, 35 de cartele SIM, o tabletă, 13 laptopuri, o unitate centrală de calculator, 11 hard-disk-uri, două cântare electronice, 24.990 de lei, 10 lire sterline şi 350 de euro.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că, în perioada 2013 - 2014, zece membri ai grupării ar fi distribuit canabis, haşiş şi produse de tip "etnobotanic" unor consumatori din municipiul Tulcea.

Liderul grupării avea rolul de finanţare a activităţilor infracţionale, a doua persoană în ierarhie avea rolul de aprovizionare a dealerilor zonali, repartizarea cantităţilor necesare pentru vânzare şi colectarea banilor. Pe al treilea palier se aflau dealerii zonali, care depozitau cantităţile mai mari de etnobotanice şi droguri într-un apartament, lăsau sumele de bani şi telefoanele pe care se făceau "comenzile", iar pe al patrulea palier se aflau cei care făceau "livrările", potrivit sursei citate.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro