Ședința plenului Senatului, suspendată din cauza problemelor tehnice și a lipsei cvorumului

Ședința plenului Senatului, suspendată din cauza problemelor tehnice și a lipsei cvorumului

Ședința plenului Senatului de miercuri a fost suspendată atât din lipsă de cvorum, cât și din motive tehnice, sistemul de vot electronic fiind nefuncțional, asta după ce Camera superioară s-a confruntat și marți, în prima ședință de plen a sesiunii ordinare de toamnă, cu probleme ale sistemului de sonorizare.

Din cauza faptului că afișajul electronic al votului nu a funcționat, președintele de ședință, vicepreședintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, i-a îndemnat pe senatori să își exprime prin ridicare de mână opțiunea de vot față de proiectele legislative înscrise pe ordinea de zi a plenului.

"Despre noi nu am decât cuvinte de laudă privind bunele intenții, chiar dacă unii ne văd într-o altă ipostază. Astăzi continuă amărăciunea gustului de a mai lucra într-un cadru în care noi înșine ne speriem de faptul că nu putem să ne știm propriile noastre intenții prin vot. Dacă ați observat, ultimele afișări erau corecte pe ecranul fiecăruia dintre noi, dar pe ecranul mare — zero, zero, zero. Ridicarea de mână nu este cea care întotdeauna poate fi controlată. Din motivele acestea, îndemn la puțintică răbdare a la nenea Iancu încât până luni să se repare sala asta care este prea frumoasă ca să nu fie și prea funcțională. Și cvorumul se pare că este pe cale de dispariție, nefiind controlul prin vot", a declarat viceliderul PNL Dumitru Oprea.

În replică, Ioan Chelaru a făcut apel la staff-ul tehnic să rezolve problemele cu care Senatul a început cea de a doua sesiune ordinară a anului, exprimându-și speranța ca aceștia să găsească, până lunea viitoare, soluțiile astfel încât sistemul de sonorizare și cel de afișaj al votului electronic să fie funcționale.

"Cred că există, dacă eu am înțeles bine, un relativ consens din acest punct de vedere pentru toate grupurile parlamentare, situație care mă determină să vă cer scuze din partea corpului nostru tehnic. Uneori nu depinde numai de om. O asemenea situație depinde de aparatură. Să sperăm că în cele trei zile (până la următoarea ședință de plen a Senatului — n.r.) nu vor mai fi probleme. Eventual, dacă va fi nevoie de dotări, trebuie să discutăm în BP. Permiteți-mi, la cererea unui grup parlamentar și cu acordul celorlalte grupuri, să declar închisă ședința de astăzi, cu o oră mai devreme. Recuperăm săptămâna viitoare, lucrăm o oră în plus", a declarat președintele de ședință.

Senatorii au reușit să dezbată și să voteze șapte proiecte și propuneri legislative din cele 17 înscrise pe ordinea de zi a plenului de miercuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”