Şef de instituţie publică, trimis în judecată de DNA pentru şantaj şi mită

Şef de instituţie publică, trimis în judecată de DNA pentru şantaj şi mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Mirel Nica, director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Protecția Mediului Dâmbovița, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de şantaj şi luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale).

Tot sub control judiciar a fost trimis în judecată şi Virgil Valentin Rizea, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale).

A mai fost trimis în judecată, în stare de libertate, Ion Orlando Bănică, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată ( 11 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie 2013 - iunie 2014, inculpații Rizea Virgil Valentin și Nica Mirel au primit de la inculpatul Bănică Ion Orlando, director de producție la S.C. Ro Ecologic Combustibil Alternativ S.R.L. București - Punct de lucru Fieni, în mod repetat, sume de bani și bunuri în cuantum total de circa 5.000 de lei și respectiv 2.600 lei, pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să favorizeze societatea, inclusiv prin tolerarea încălcărilor prevederilor legale constatate, în materia protecției mediului.

Totodată, în perioada decembrie 2013 - iulie 2014, prin acte de amenințare cu darea în vileag a unor nereguli constatate în activitatea derulată de S.C. Ro Ecologic Combustibil Alternativ S.R.L. – Punct de lucru Fieni, inculpatul Nica Mirel i-a determinat pe reprezentanții agentului economic să încheie un contract de prestări servicii de publicitate cu o societate comercială

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților Nica Mirel și Rizea Virgil-Valentin.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria