Şeful DNA spune că tot mai multe persoane denunţă fapte de corupţie

Şeful DNA spune că tot mai multe persoane denunţă fapte de corupţie

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Codruţa Kovesi, a declarat marţi că tot mai multe persoane denunţă fapte de corupţie, precizând că România se află peste media europeană în ce priveşte percepţia asupra investigaţiilor.

Şeful DNA spune că tot mai multe persoane denunţă fapte de corupţie (Imagine: Shutterstock)

"Eurobarometrul publicat la începutul acestui an arată că 34 la sută din români consideră că există suficiente investigaţii de succes în materia infracţiunilor de corupţie în comparaţie cu media europeană, care este de 26 la sută. Totodată, România are cea mai mare creştere din România la acest indicator, în raport cu 2011, ceea ce demonstrează că publicul percepe şi apreciază activitatea DNA în acest domeniu", a spus Kovesi, la Conferinţa Regională Anticorupţie.

Procurorul şef al DNA a subliniat că eficienţa şi obiectivitatea anchetelor făcute de procurorii anticorupţie au fost remarcate atât în rapoartele MCV, cât şi în Raportul anticorupţie al Uniunii Europene.

"Pentru a realiza scopul legii penale este esenţial ca infractorii să nu beneficieze de profiturile obţinute, iar confiscarea acestor sume completează rolul sancţionator al pedepsei. (…) Pentru combaterea corupţiei eficiente la nivel înalt, considerăm că este necesară o abordare strategică, în care instrumentele represive să se combine cu cele preventive", a subliniat Codruţa Kovesi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”