Senatorul PNL Mario Oprea, despre reluarea votului în cazul Șova: Încă un abuz

Senatorul PNL Mario Oprea, despre reluarea votului în cazul Șova: Încă un abuz

Senatorul PNL Mario Oprea consideră că decizia Biroului permanent de a relua în plenul Senatului votul în cazul cererii ministrului Justiției de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova reprezintă "încă un abuz".

"În situația în care se va ajunge la un vot, deși noi clar vom arăta în plen că nu mai este cazul, vom vota pentru cererea de încuviințare a arestării senatorului Șova — dar acest lucru este clar că este încă un abuz. Votul s-a dat și nu au dat nicio explicație ce vor face cu acest vot din 25 martie. Dacă citiți ultima frază din motivarea CCR ea se referă doar la alcătuirea majorității privind decizia luată. Nu se referă că noi am votat într-un fel sau altul neconstituțional", a declarat Oprea, secretar al Biroului permanent al Senatului, marți, după ședința forului de conducere.

Oprea susține că "PSD face scut" în jurul senatorului Dan Șova.

"PSD face scut în jurul lui Dan Șova. Senatorii Puterii din Biroul permanent au decis cu nouă voturi pentru reluarea votului astăzi în plenul Senatului. Punctul de vedere al PNL este că acest vot s-a dat pe data de 25 martie iar motivarea Curții nu se referă la votul pe care l-a dat pe 25 martie. Ce este neconstituțional în a lua niște bile și a le duce la urna de vot? Motivarea CCR se referea la modul în care s-a interpretat formarea unei majorități în raport cu decizia finală pe care Senatul să o ia în cazul acestei cereri", a adăugat Oprea.

Biroul permanent al Senatului a decis marți completarea ordinii de zi a ședinței de plen cu exprimarea unui vot cu privire la cererea transmisă de ministrul Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”