Sorin Ioniță (Expert Forum): Președintele Iohannis nu pare foarte entuziasmat de ideea anticipatelor

Sorin Ioniță (Expert Forum): Președintele Iohannis nu pare foarte entuziasmat de ideea anticipatelor

Președintele Klaus Iohannis nu pare foarte entuziasmat de ideea anticipatelor, a apreciat vineri, într-o postare pe Facebook, Sorin Ioniță, unul dintre reprezentanții societății civile care a participat la întâlnirea cu șeful statului de la Palatul Cotroceni.

"Ce nu s-a discutat: nume sau profil de premier, nu-i treaba noastră. Ce am aflat: mai face o rundă de consultări cu partidele săptămâna viitoare, nu face nominalizări acum; în general e gradualist, țara nu se poate reforma de azi pe mâine, bla bla (aici m-am cam plictisit); nu pare foarte entuziast cu anticipatele. Personal nu-s foarte fericit cu ultimul punct, dar aici e diversitate de păreri oricum", a scris Sorin Ioniță, reprezentant al Expert Forum.

El a precizat că reprezentanții societății civile i-au cerut președintelui să vină în Piața Universității, iar acesta a răspuns că va veni, însă nu a precizat când.

"Teme ridicate de mulți au fost ca: președintele să vină în piață (va veni, dar nu ne spune dinainte când); data viitoare să fie vot online pentru reprezentanți civici, pe pagina lor, pentru ca lumea să opteze (...); ne enervează serviciile și avem diverse idei să le mai reducem din puteri, să demilitarizăm politica", a scris Sorin Ioniță.

Klaus Iohannis a declarat vineri că întâlnirea cu reprezentanții societății civile este una atipică, generată de vremuri deosebite, în cadrul căreia poate prelua cererile acestora și le poate transmite mai departe partidelor politice în calitatea sa de mediator.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”