Soțul Alinei Bica a fost pus sub control judiciar

Soțul Alinei Bica a fost pus sub control judiciar

Mircea Octavian Bica, soțul fostei șefe a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Alina Bica, audiat miercuri mai bine de o oră de procurorii DIICOT Brașov, a fost pus sub control judiciar.

Procurorul Cătălin Borcoman, șeful DIICOT Brașov, a declarat miercuri înainte de audierea lui Mircea Octavian Bica că, în cauză există bănuiala rezonabilă că suspectul Mircea Octavian Bica a comis prin intermediul societății sale două infracțiuni de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 88.000 de lei și o tentativă la infracțiunea de evaziune fiscală.

"Faptele sunt comise în legătură cu una din societățile unui alt suspect. Gruparea care este cercetată și care este compusă din mai multe persoane fizice și persoane juridice utiliza pentru activitățile ei un număr de trei societăți comerciale care beneficiau de lucrări publice pentru a scădea impozitul pe profit și TVA. Au fost înființate două societăți de tip conductă și încă o societate de tip fantomă prin intermediul cărora erau înregistrate operațiuni de cheltuieli fictive, iar sumele de bani virate în cadrul circuitului evazionist erau ulterior retrase prin retrageri de numerar efectuate la ATM-uri ale unor unități bancare", a declarat șeful DIICOT Brașov.

El a explicat că ancheta a pornit ca urmare a unei sesizări formulate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală, cu care a colaborat, procurorii solicitând de-a lungul anchetei o serie întreagă de controale, prejudiciul estimat până acum fiind de circa 3,4 milioane de lei.

"Soțul Alinei Bica nu este implicat în activitatea grupului și în circuitul evazionist, cu firma sa a relaționat cu una din societățile care are implicare în grup. În acest moment se efectuează audieri și măsurile preventive vor fi adoptate după finalizarea audierilor. Firmele principale ale grupului aveau ca și domeniu de activitate construcțiile și celelalte, practic, erau firme care nu aveau obiectiv de activitate, declarativ tot construcții. În acest caz sunt audiate în total un număr de 11 persoane", a mai spus șeful DIICOT Brașov.

Procurorii DIICOT — Structura Teritorială Brașov au efectuat, miercuri dimineața, 17 percheziții în județul Brașov, dintre care 6 percheziții au fost făcute la locuințele unor persoane din localitățile Jibert, Lisa și Făgăraș, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

În urma perchezițiilor, 11 persoane au fost ridicate și duse la audieri, printre care și soțul Alinei Bica, Mircea Octavian Bica. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 Voi știți cine e marmota asta?

4 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului