Ștefănel Dan Marin: Îmi voi da demisia din postul de consilier municipal

Ștefănel Dan Marin: Îmi voi da demisia din postul de consilier municipal

Fostul primar general interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a declarat marți, pentru AGERPRES, că își va da demisia din postul de consilier municipal, motivând că "așa este moral și corect". "Îmi voi da demisia din postul de consilier general, pentru că așa este moral și corect", a declarat fostul edil, întrebat de solicitarea referitoare la mandatul său de consilier formulată de UNPR către prefectul Capitalei.

Ștefănel Dan Marin consideră că solicitarea UNPR privind emiterea un ordin prin care să se constate încetarea de drept a mandatului său de consilier municipal este justificată.

"Din punct de vedere legal, ea este perfect justificată, dar corect ar fi să întreprindă toate demersurile legale, în sensul de a mă informa în scris despre această demitere din partid", a spus fostul edil interimar.

El nu crede că dacă s-a alăturat Mișcării Populare (MP) aceasta trebuie să obțină un post de consilier municipal în plus.

"În momentul în care am considerat că nu mă mai regăsesc în partid, în PP-DD, UNPR, ar trebui să le luăm pe ambele la pachet, deci în acel moment oricum îmi voi da demisia din Consiliu, pentru că vreau să le arăt că nu stau într-o funcție de consilier general, nu mă bazez pe faptul că, dacă am schimbat partidul, partidul trebuie să capete un consilier general în plus, departe de noi gândul acesta — și de mine, și de Mișcarea Populară — iar ca idee sau ca o altă sugestie imaginați-vă că, dacă aș fi dorit să țin neapărat la o funcție, în momentul de față eram primar general, dacă aș fi vrut să fac concesii", a arătat Ștefănel Dan Marin.

El a adăugat că nu a avut adeziune la UNPR.

"Eu nu am avut adeziune la UNPR, printr-o fuziune s-a considerat că membrii de drept PP-DD devin UNPR, deci în acest moment eu nu știu unde să îmi trimit (demisia din partid — n.r.), să spunem că ar trebui să trimit o hârtie, dar pe de altă parte comunicarea oficială la modul că îmi dau demisia din UNPR și mă înscriu în MP, ceea ce am și făcut, se consideră perfect legală", a menționat Ștefănel Dan Marin.

Fostul edil consideră că, decât să stea într-un partid fără a avea activitatea pe care și-o dorește, mai bine își găsește un proiect nou. "La mine a fost o chestie mai mult de principiu: în momentul în care nu te mai regăsești în acțiunile, activitățile sau în proiectul partidului din care faci parte eu cred că, decât să stai într-un partid fără a avea activitatea pe care tu ți-o dorești, este mai bine să îți găsești un proiect sau să începi unul", a adăugat Ștefănel Dan Marin.

UNPR a solicitat prefectului municipiului București să emită, în conformitate cu prevederile legale, un ordin prin care să constate încetarea de drept a mandatului de consilier municipal al lui Ștefănel Dan Marin. "Având în vedere faptul că, în urma fuziunii cu PP-DD, UNPR și-a subrogat atât drepturile, cât și obligațiile PP-DD, solicitarea are la bază prevederile Legii partidelor politice nr. 14/2003, potrivit cărora înscrierea într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior", se arată într-un comunicat al UNPR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro