ȘTIRILE AMIEZII - 17 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - 17 NOIEMBRIE

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 54,50% din voturi în al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică, iar reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,49%, potrivit datelor comunicate de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea proceselor verbale din 18.673 secții de votare, reprezentând 99,07%.

Potrivit datelor centralizate de BEC până la ora 10,20, Klaus Iohannis a primit 6.242.825 de voturi, în timp ce Victor Ponta a fost votat de 5.211.097 persoane.

* Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că în calitate de șef al statului va continua parteneriatele României, subliniind că va dovedi că România este un partener serios, credibil și de cursă lungă.

* Președintele României, Traian Băsescu, îl felicită pentru victoria în alegerile prezidențiale pe domnul Klaus Werner Iohannis și îi urează succes în exercitarea mandatului de președinte al României, arată Administrația Prezidențială, într-un comunicat publicat luni.

* Președintele PNL, Klaus Iohannis, solicită Parlamentului ca marți să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii și să respingă acest act normativ. De asemenea, el cere ca în Parlament să se discute cererile de încuviințare începerii urmăririi penale a parlamentarilor cu probleme în Justiție. Totodată, Klaus Iohannis i-a solicitat președintelui Traian Băsescu să retragă ambasadorii din statele în care românii au fost "umiliți" în contextul modului în care s-a desfășurat procesul de vot în străinătate.

* Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că se impune o analiză a activității partidului în forurile de conducere, respectiv într-un congres al formațiunii. În opinia acestuia, o astfel de analiză nu trebuie făcută sub impulsul emoțiilor create în urma rezultatelor din turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

* Vicepreședintele PSD Robert Negoiță spune că, în opinia sa, după rezultatele alegerilor prezidențiale, PSD ar trebui să facă "un pas în spate", pentru a permite echipei lui Klaus Iohannis să guverneze.

* Co-președintele noului PNL Vasile Blaga a declarat că Biroul Politic Național al liberalilor a fost convocat pentru ziua de marți. Președintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat că fuziunea între PNL și PDL este "finalizată în integralitatea ei".

* Sistemul de apărare antirachetă din țara noastră va fi operațional în anul 2015, fără întârzieri, datorită cooperării și coordonării strânse dintre România și Statele Unite ale Americii, a declarat secretarul de stat Bogdan Aurescu la Conferința "2014 Multinational Ballistic Missile Defence Conference and Exhibition", potrivit unui comunicat de presă al MAE remis AGERPRES.

* Ministerul Afacerilor Externe (MAE) "condamnă cu fermitate asasinarea brutală a cetățeanului american Peter Kassig de către gruparea teroristă ISIL și își exprimă întreaga solidaritate cu poporul american", informează un comunicat de presă al instituției.

* Purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog, a afirmat că alegerile pentru președintele României s-au desfășurat "într-un climat general de normalitate, fără evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor sau legalitatea exercitării votului".

* Actorul de stand-up comedy Eddie Griffin se întoarce, anul viitor, în România, pentru un nou show, după ce a susținut un spectacol vineri, la Cinema Patria din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor români transmis AGERPRES.

* Expoziția "Ars Amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI — XIX" va fi vernisată, joi, la la parterul Galeriei Naționale a Muzeului Național de Artă al României (MNAR), informează Biroul de presă al instituției muzeale, într-un comunicat transmis luni AGERPRES. Expoziția cuprinde o selecție de șaptezeci și trei de lucrări (pictură, desen și gravură) din patrimoniul MNAR, al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu și al Bibliotecii Academiei Române — Cabinetul de Stampe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”