ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 21 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 21 NOIEMBRIE

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a primit, în cadrul unei ședințe solemne a CCR, hotărârea de validare în funcție. Iohannis a declarat, la CCR, că votul pe care l-a primit a fost foarte puternic și clar, iar alegătorii au spus 'stop și de la capăt', la 25 de ani de la Revoluția română.

* Președintele Traian Băsescu a declarat, la CCR, că după zece ani de mandat lasă 'moștenire' o țară cu opțiuni de dreapta.

* Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat că, cel mai probabil, președintele ales Klaus Iohannis ar urma să depună jurământul în Parlament cu o zi înainte de finalizarea mandatului lui Traian Băsescu și că, din verificarea proceselor verbale, nu s-a găsit nimic care să schimbe situația stabilită de BEC.

* Opt militari și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, pe raza localității sibiene Mălâncrav, a confirmat MApN printr-un comunicat de presă, care anunță că ministrul Apărării, Mircea Dușa, s-a deplasat la fața locului. Mircea Dușa a dispus o anchetă în privința elicopterului prăbușit în județul Sibiu.

* Viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel Oprea s-a deplasat, împreună cu o echipă de procurori militari și criminaliști din IGPR, la locul unde în cursul dimineții s-a prăbușit un elicopter aparținând MApN, a anunțat MAI.

* Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat arestarea preventivă a șefei DIICOT, Alina Bica, cercetată penal de DNA pentru abuz în serviciu.

* Președintele Traian Băsescu a declarat, la CCR, în legătură cu reținerea Alinei Bica, procuror-șef al DIICOT, că nimeni nu e mai presus de lege.

* Un bărbat de 27 de ani a decedat și șase persoane au fost rănite, vineri, în urma unui accident rutier ce avut loc pe DN1, a anunțat pentru AGERPRES Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?