ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 29 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 29 OCTOMBRIE

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare în dosarul retrocedărilor.

* Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, a fostului ministru Gabriel Sandu și a primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, implicați în dosarul Microsoft.

* Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat 30 de percheziții în București și în județele Ialomița și Călărași, dintre care trei la instituții publice de interes local iar restul, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane.

* Șeful CJ Ialomița, Vasile Silvian Ciupercă, este cercetat de DNA pentru intervenții la șeful Agenției Finanțelor Publice Ialomița pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii Ultex din Țăndărei, dar și la ANAF nivel central pentru menținerea în funcție a directorului AJFP, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

* Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc rămâne în închisoare, după ce magistrații Judecătoriei Sectorului 5 i-au respins cererea de eliberare condiționată din Penitenciarul Rahova.

* Procurorii DNA au dispus reținerea omului de afaceri Călin Mitică, care controlează SC Remarul 16 Februarie și SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavriș, șef Serviciu Automotoare și ulterior director de tracțiune în cadrul SNTFC CFR Călători, și a altor cinci persoane într-un dosar de corupție privind activități de transport feroviar.

* Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

* Premierul Victor Ponta a declarat că în 2015 nu se va mări nicio taxă, dimpotrivă, în a doua jumătate a anului viitor se va putea reduce TVA la fructe, legume și la produsele din carne.

* Deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu susține că premierul Victor Ponta 'se laudă cu un excedent bugetar obținut prin sacrificarea economiei și a locurilor de muncă' și afirmă că șeful Guvernului 'raportează un fals succes'.

* Alianța Creștin-Liberală a finalizat sesizarea către CSM privind declarațiile premierului Victor Ponta în cazul dosarului de incompatibilitate al președintelui PNL, Klaus Iohannis, urmând ca acest document să fie depus miercuri, a anunțat prim-vicepreședintele ACL Alina Gorghiu.

* Bărbatul de 33 de ani din Galați care a fost adus marți cu o ambulanță la Spitalul 'Victor Babeș' din București nu are Ebola, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unității medicale, Simin Florescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...