ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 6 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 6 NOIEMBRIE

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obținut 40,44% (3.836.093 voturi) în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, iar candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 30,37% (2.881.406 voturi), potrivit procesului verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroul Electoral Central (BEC). Conform documentului prezentat de BEC, Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt candidații care vor merge mai departe în turul II al alegerilor prezidențiale.

* Curtea Constituțională a României a primit procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votării la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie. CCR urmează să înceapă verificarea documentelor, iar vineri să ia o decizie, au comunicat oficiali ai CCR.

* Curtea Constituțională a României a respins alte 12 cereri de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, printre care și cea formulată de Monica Macovei, candidat independent, au comunicat oficiali ai CCR pentru AGERPRES.

* Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost preluat de la aeroportul Henri Coandă de polițiști și este dus la instanță pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă, a informat, pentru AGERPRES, Biroul de presă al IGPR. Constantinescu a venit la București din Turcia, după ce fusese reținut marți de Poliția din Istanbul. Președintele suspendat al CJ Constanța s-a aflat pentru mai mult timp în SUA, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă de instanțele din România, deoarece nu s-a mai întors în țară la data stabilită de procurorii DNA.

* Primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost adus la sediul central al DNA, unde va fi audiat de procurori într-un dosar de corupție. Pendiuc este suspectat de DNA de săvârșirea unor fapte de corupție, respectiv abuz în serviciu și luare de mită, în legătură cu inițierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de călători în municipiul Pitești, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Procurorii DNA au efectuat 18 percheziții în București și Argeș iar, potrivit datelor de la dosar, mita în acest caz s-ar ridica la 1 milion de euro.

* Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat, referitor la redeschiderea dosarului Flota, după terminarea mandatului președintelui Traian Băsescu, că "această împrejurare, cu siguranță, va fi avută în vedere", afirmând că intuiește că vor fi persoane care vor face solicitări pe acest subiect.

* Zeci de percheziții, în dosare distincte, au avut loc în București și în județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și Prahova, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală cu tutun, urmând să fie puse în executare numeroase mandate de aducere, pentru audieri.Potrivit anchetatorilor, prejudiciile din dosare depășesc 1 milion de lei.

* Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au efectuat percheziții în 17 locații, printre care și la 12 hoteluri și pensiuni din județul Timiș, în cadrul unei anchete ce vizează destructurarea unei grupări specializate în proxenetism și prostituție. Afaceriști cu petrol și fotbaliști s-ar număra printre clienții prostituatelor.

* Ministerul Sănătății derulează, începând de joi, timp de o lună, controale în farmaciile care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Verificările, care sunt făcute de echipe mixte formate din specialiști ai ministerului și ai CNAS, vizează modul în care farmaciile își respectă obligațiile.

* Casa Regală a anunțat că evenimentul "Porți Deschise", prilejuit de sărbătorirea zilei de naștere și zilei onomastice a regelui Mihai I, va avea loc miercuri, 19 noiembrie, la Palatul Elisabeta. La ora 12,00, regele va ieși în balcon, alături de principesa Margareta, principele Radu și principele Nicolae, pentru a saluta musafirii. Intrarea este liberă.

* Concertul Orchestrei și Corului Academic al Filarmonicii "George Enescu" va fi dirijat joi și vineri de fiul faimosului bariton german Dietrich Fischer—Dieskau, Martin Fischer-Dieskau, iar solist va fi pianistul Jeremy Menuhin, fiul marelui violonist Yehudi Menuhin. Programul va cuprinde lucrări de Johannes Brahms, Richard Strauss, iar pianistul Jeremy Menuhin va fi solistul Concertului nr. 1, în re minor, pentru pian si orchestră, op. 15 tot de Johannes Brahms.

* Theatre des Champs-Elysees — Paris, Musikverein — Graz, Concertgebouw — Amsterdam sunt scenele europene pe care soprana Angela Gheorghiu și dirijorul Tiberiu Soare vor putea fi văzuți în concerte de gală în luna noiembrie, informează un comunicat al Orchestrelor și Corurilor Radio România, transmis AGERPRES.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...