ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 8 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 8 DECEMBRIE

* Procurorii DIICOT au efectuat 31 de percheziții în județele Ilfov și Arad și în București pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate care a avut ca scop delapidarea SIF Banat-Crișana SA și SIF Muntenia SA București. Gruparea este specializată în comiterea infracțiunilor de manipulare a pieței de capital, delapidare și spălare de bani. La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi audiate 25 de persoane.

* Biroul Permanent Național al PSD a aprobat în unanimitate demararea procedurilor de excludere din partid a președintelui Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, a anunțat președintele formațiunii, Victor Ponta.

* Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran va fi purtătorul de cuvânt al președintelui ales, Klaus Iohannis. Ea a scris pe pagina sa de Facebook că Iohannis i-a propus să-i fie purtător de cuvânt și consilier de comunicare și că a acceptat.

* Modificarea Constituției poate fi în actuala conjunctură politico-instituțională o oportunitate în vederea remodelării instituționale și restructurării vieții politice, sociale și economice românești, afirmă premierul Victor Ponta în mesajul său adresat de Ziua Constituției României.

Cu acceași ocazie, președintele ales, Klaus Iohannis, apreciază că Legea fundamentală a trecut "testul timpului" și că procesul de revizuire, modernizare și clarificare a acesteia trebuie desăvârșit în perioada următoare.

* Peste 200 de polițiști au efectuat 45 de percheziții în județele Dolj, Argeș, Mehedinți, Olt și Dâmbovița la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de furt de produse petroliere.

* Ion Vartic, Andrei Grigor, Alexander Baumgarten și Ioana Costa se numără printre laureații Premiilor Muzeului Național al Literaturii Române, care vor fi decernate joi la sediul Institutului Cultural Român.

* Un concert caritabil va fi susținut miercurea viitoare la Centrul Cultural al Municipiului București pentru ajutorarea copiilor cu autism. Potrivit Arcub, la concertul "Cântec pentru viitor" vor cânta soprana Nicole Mancaș, tenorul Liviu Indricău, baritonul Ștefan Ignat și pianista Liana Mareș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”