ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 8 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 8 OCTOMBRIE

Un elicopter IAR 330 Puma navalizat a intervenit dimineață pentru evacuarea echipajului unei nave cargo care a eșuat la intrarea pe brațul Sulina al Dunării. Cele 12 persoane care compun echipajul au fost transportate cu elicopterul de la bordul navei pe uscat, lângă farul de la Sulina, de unde au fost preluate de Căpitănia Portului Sulina, informează MApN.

* Reducerea TVA la pâine și la produse de panificație s-a dovedit un succes și poate constitui o bază pentru reduceri similare viitoare la produsele din carne, la fructe și legume, a declarat premierul Victor Ponta la conferința națională "Ferma de familie — nucleu al agriculturii".

* Inspectoratele Școlare din Brăila și Constanța sunt vizate de perchezițiile efectuate dimineață de procurorii DNA, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Aceleași surse au precizat că percheziții au loc și la două licee din Brăila, "Nicolae Iorga" și "Panait Istrati", iar acuzațiile ar fi de mită.

* Peste 250 de polițiști efectuează 54 de percheziții la locuințe și sedii de societăți comerciale pentru probarea activității infracționale a mai multor persoane fizice și juridice bănuite de comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul estimat fiind de 3 milioane de euro.

"Este vizată verificarea legalității activității desfășurate de către persoanele bănuite prin intermediul a 40 de societăți comerciale din România și a 10 societăți comerciale din Ungaria, Bulgaria și Polonia", informează IGPR.

* Polițiștii au reținut 56 de persoane suspectate de furt de produse petroliere în urma perchezițiilor efectuate marți, au confiscat 18.500 de litri de țiței, peste 287.000 de lei și 9.465 de euro. La sediile IPJ Ialomița și Poliției Municipiului Urziceni au fost conduse pentru audieri 108 persoane, precizează IGPR.

* Traian Rițiu, șeful Direcției Serviciilor de Navigație Aeriană Baia Mare (subordonată ROMATSA), a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, ambele în formă continuată.

* Fostul jurnalist Dragoș Nedelcu a fost reținut de procurorii DIICOT într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire a unui grup infracțional organizat. Potrivit reprezentanților DIICOT, prejudiciul în acest caz se ridică la 15 milioane lei.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea prin care primarul Constanței, Radu Mazăre, solicita revocarea măsurii controlului judiciar impusă împotriva lui în dosarul în care este acuzat de corupție în legătură cu construirea cartierului "Henri Coandă". Decizia nu este definitivă iar primarul poate face contestație.

* Curtea Constituțională a României a decis că este neconstituțională hotărârea Parlamentului prin care Anton Ioan a fost numit vicepreședinte al Autorității de Audit.

* Luca Mălăiescu, primar al orașului Oțelu Roșu, județul Caraș Severin, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate, deoarece acesta deține și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

* Bugetul Apărării pentru 2015 are o creștere de 0,3% din PIB, a afirmat ministrul Mircea Dușa cu prilejul evenimentului "Zilele Spitalului Universitar de Urgență Militar Central".

* Premierul Victor Ponta a anunțat că miercuri va participa la Milano la conferința la nivel înalt organizată de președinția italiană a Consiliului UE având ca temă principală locurile de muncă pentru tineri, context în care va prezenta politicile promovate de România în acest domeniu.

* Cristian Socol, consilier al prim-ministrului, susține că datele prezentate de Institutul Național de Statistică (INS) arată că discuția privind intrarea României în recesiune tehnică este "pur statistică", subliniind că economia este sustenabilă din punct de vedere macroeconomic.

* Consilierii generali ai PNL vor vota hotărârile privind realizarea fuziunii dintre ELCEN și RADET atât timp cât toate condițiile legale sunt îndeplinite, precizează liderul grupului consilierilor liberali în CGMB, Cornel Pieptea, într-o scrisoare deschisă adresată primarului Sorin Oprescu și premierului Victor Ponta.

* Patriarhia Română continuă în perioada octombrie-decembrie campania "Dăruiește viață! Vino să donezi sânge!". Potrivit unui comunicat de presă, săptămâna aceasta, campania de donare de sânge derulată de Patriarhie se va desfășura la Academia de Poliție 'Alexandru Ioan Cuza' din București, unde peste 700 de persoane vor dona în mod voluntar sânge pentru Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului București.

* Lucrarea "Japoneza" semnată de Nicolae Tonitza este vedeta licitației de luni a Casei Goldart, organizată în Capitală, fiind estimată la 110.000 — 150.000 de euro.

* Muzeul Național de Istorie a României prezintă în luna octombrie, în cadrul micro-expoziției "Exponatul lunii", un tezaur de monede — silicve și imitații de silicve — descoperit la Poiana Mică, județul Brașov, anunță Secția Relații cu Publicul a instituției muzeale.

Tezaurul a fost descoperit în luna mai a anului 2013 de către inginerul Ovidiu Popescu și este compus din 76 de monede de argint, silicve și imitații de silicve, aflate într-o stare de conservare foarte bună. Acesta este primul dintre tezaurele de silicve cunoscute ca fiind descoperite în România, care include imitații ce pot fi atribuite goților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro