ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 10 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 10 DECEMBRIE

Președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Titu Bojin, este adus sub escortă la București, fiind ridicat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce aceștia au făcut mai multe percheziții la sediul administrației județene în cursul dimineții.

* Doi pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova care interveneau pentru stingerea unui incendiu în localitatea Comarnic au fost răniți de explozia unei butelii de voiaj, aceștia fiind transportați de urgență la spital.

* Zeci de persoane din comuna Tătărăștii de Jos au fost evacuate din locuințe, în noaptea de marți spre miercuri, ca urmare a instituirii codului roșu de inundații pe râul Teleorman.

* Două persoane și 70 de animale dintr-o gospodărie au fost evacuate preventiv în localitatea Vânătorii Mici din județul Giurgiu, iar echipaje Inspectoratului pentru Situații de Urgență și angajați de la Administrația Națională "Apele Române" s-au mobilizat, în noaptea de marți spre miercuri, pentru ridicarea unui dig de protecție din saci de nisip în localitate.

* Stațiunea turistică Râușor, din Masivul Retezat, județul Hunedoara, a rămas miercuri fără curent electric, după ce un copac acoperit cu un strat gros de zăpadă s-a rupt și s-a prăbușit peste linia principală de transport a energiei electrice.

* Inspectoratul pentru Situații de Urgență a acționat în ultimele 24 de ore în mai multe zone din județul Vâlcea afectate de inundații, cu precădere în municipiul Drăgășani, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției, Cătălin Popescu.

* Mai mulți copaci acoperiți de zăpadă s-au prăbușit, în cursul nopții de marți spre miercuri, în zona localității hunedorene Valea de Brazi, de pe DN 66A Lupeni-Câmpu lui Neag, în Valea Jiului, pompierii militari din Lupeni fiind chemați la fața locului, în două rânduri, pentru a îndepărta arborii de pe carosabil.

* Un număr de 13 gospodării au fost inundate în orașul Strehaia, județul Mehedinți, în noaptea de marți spre miercuri, a declarat pentru AGERPRES primarul Sâmion Burcu.

* Circulația rutieră se desfășoară miercuri cu dificultate pe drumul național DN 67, între Drobeta Turnu Severin și Târgu Jiu, fiind tasat carosabilul din cauza infiltrațiilor de apă provenită de la precipitațiile abundente căzute în zonă.

* Un bătrân în vârstă de 83 de ani din localitatea argeșeană Ungheni a fost găsit înecat, miercuri, într-un pârâu care trece prin apropierea locuinței sale. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, bătrânul ar fi încercat să traverseze pârâul umflat din cauza ploilor, dar a căzut în apă și s-a înecat.

* Mai multe persoane au rămas blocate miercuri pe un telescaun care urcă din Petroșani în stațiunea Parâng, județul Hunedoara, după ce cablul de tracțiune a sărit de pe una din rolele de ghidare, iar instalația s-a oprit.

* Primarul orașului buzoian Nehoiu, Florentin Lungu, care a fost arestat preventiv marți seară prin decizia Judecătoriei Ploiești, este acuzat de procurori de săvârșirea mai multor infracțiuni, între care abuz în serviciu, dar și reducerea suprafeței fondului forestier fără drept și tăiere și sustragere ilegală de arbori, potrivit unui comunicat de presă postat miercuri pe site-ul oficial al Ministerului Public.

* Un profesor de la liceul din comuna gorjeană Roșia de Amaradia este cercetat penal de polițiști pentru purtare abuzivă după ce un elev al unității școlare a sesizat faptul că a fost agresat de respectivul cadru didactic.

* Un număr de 2.143 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, cu peste 200 mai multe decât în săptămâna precedentă, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați, Liliana Iordăchescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro