ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 10 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 10 OCTOMBRIE

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunțat vineri la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, că săptămâna viitoare vor avea loc discuții cu o companie chineză pentru realizarea unei linii de tren de mare viteză pe ruta București-Iași, cu posibilitate de extindere până la Chișinău.

* Câteva mii de credincioși din țară și din străinătate se află la Iași, pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla acesteia, alături de o alta, în care se află fragmente din moaștele mai multor sfinți ai Bisericii Ortodoxe, au fost purtate vineri dimineață în jurul sfântului lăcaș, după care au fost depuse în baldachinul special amenajat în Curtea Catedralei Mitropolitane.

* Rafinăria Lukoil Ploiești, care a fost oprită în urmă cu o săptămână în urma unei anchete a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a notificat, vineri, Garda de Mediu Prahova asupra începerii procedurii de pornire a instalațiilor tehnologice.

* Președintele Asociației Producătorilor Agricoli Mehedinți, Cornel Stroescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în infrastructura de legumicultură a județului Mehedinți s-au investit aproximativ 1,5 milioane de euro. Potrivit sursei citate, 75% din suma respectivă este nerambursabilă și provine de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Rurală, diferența fiind asigurată de un fermier din localitatea Dănceu.

* Restricția de acces pentru autovehiculele de peste 7,5 tone pe DN 7, între Pitești și Râmnicu Vâlcea, va fi ridicată vineri, odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare a șoselei din zona Morărești.

* Mai multe animale din județul Covasna au fost diagnosticate cu boala limbii albastre, a anunțat vineri conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.Directorul instituției, dr. Siko Barabasi Sandor, a declarat că au fost recoltate probe de la 12 animale din șapte localități, suspectate că ar avea boala limbii albastre, iar analizele de laborator efectuate în plan local au confirmat suspiciunea privind apariția bolii în județ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...