ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 23 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 23 OCTOMBRIE

Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului Viorel Hrebenciuc, a fost reținut joi pentru 24 de ore de procurorii DNA la finalul audierilor de la sediul DNA Brașov în legătură cu dosarul privind retrocedările ilegale de terenuri. El a fost scos în jurul orei 9,00 din sediul DNA, cu cătușele la mâini, și urcat într-o mașină, avocatul său confirmând apoi că acesta a fost reținut la finalul celor cinci ore de audieri în fața procurorilor.

* Premierul Victor Ponta, președinte și candidat al PSD în alegerile prezidențiale, a declarat joi, la Mediaș, că deocamdată el este 'șeful' în partid, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist privind asigurarea conducerii PSD. "Deocamdată eu sunt șeful PSD-ului și o să vă anunț", a spus Ponta, fiind întrebat de un jurnalist ce se va întâmpla cu "șefia" partidului.

* Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Mediaș, că este foarte important pentru România să aibă independență energetică, mai ales să nu depindă de gazele din Est, această independență energetică însemnând "independență politică".

* Forumul Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș solicită extinderea anchetelor oficiale privind retrocedările ilegale și în regiunea Transilvaniei, arătând că în această zonă au apărut "beneficiari confecționați" și urmași ai unor mari latifundiari care au cerut reconstituirea dreptului de proprietate, deși fuseseră despăgubiți de către statul român.

* Procurorii DIICOT, în colaborare cu polițiști ai IPJ Vâlcea, au efectuat joi mai multe percheziții în județ, pentru a destructura o rețea de trafic de persoane, a declarat pentru AGERPRES inspectorul șef al poliției vâlcene, Nicolae Sărdărescu.

* Un urs este prins într-un gard al unei școli din comuna Bezdead, județul Dâmbovița, la fața locului fiind așteptați vânători și specialiști DSVSA pentru a-l tranchiliza. Potrivit reprezentanților IPJ Dâmbovița, copiii sunt ținuți în clădirea școlii până când va fi îndepărtat animalul, un urs matur de aproximativ 300 de kilograme.

* 200 de ingineri, cercetători, doctori în științe de la universități și institute de cercetare sunt prezenți joi și vineri în stațiunea Călimănești-Căciulata la conferința națională cu participare internațională "Progrese în criogenie și separarea izotopilor", ajunsă la cea de a 20-a ediție.

* Primarul municipiului Galați, Marius Stan, a inaugurat joi Școala "Calistrat Hogaș", modernizată din temelii cu finanțare europeană, a anunțat purtătorul de cuvânt al primăriei, Emanuela Turcu. Potrivit acesteia, valoarea totală a proiectului de modernizare a școlii se ridică la 3,6 milioane de lei, dintre care 2,7 milioane de lei reprezintă asistență financiară europeană nerambursabilă.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”