ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 24 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 24 NOIEMBRIE

Consiliul Local Călimănești a aprobat preluarea în administrare a drumului care leagă stațiunea de Mănăstirea Stânișoara, astfel încât să poată să-l asfalteze, proiect care va permite, pe viitor, dezvoltarea turismului în zonă.

* Maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, care și-a pierdut viața alături de alți șapte colegi de-ai săi în accidentul de elicopter petrecut în 21 noiembrie, în județul Sibiu, va primi titlul de Cetățean de Onoare post mortem al municipiului Târnăveni, a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul Sorin Megheșan.

* Procurorii Direcției Naționale Anticorupție desfășoară, luni, percheziții la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud. Potrivit unor surse judiciare, sunt vizați de ancheta DNA șeful IPJ, Ioan Ovidiu Mureșan, șeful Serviciului Poliției Rutiere județene, Roberto Hasnaș, adjunctul șefului IPJ, Cristian Buta, șeful Serviciului Arme din IPJ, Ioan Ani, și șeful Poliției orașului Năsăud, Leon Cloșcă.

* O femeie de 57 de ani a fost găsită spânzurată luni dimineață, în curtea casei sale din Buzău, unde locuia cu mama sa. Luminița Ionescu era consilier și era membru în Comisia de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituției Prefectului Județului Buzău.

* Senatorul ieșean Ionel Agrigoroaie a reclamat la poliție că a fost amenințat în repetate rânduri de unul dintre membrii clanului de interlopi Tănase. Totodată, la sfârșitul săptămânii trecute, el a cerut și sprijinul ministrului Administrației și Internelor, Gabriel Oprea.

* Un număr de 22 de comune din județul Dolj nu dețin materiale antiderapante pentru iarnă, conform colonelului Alexandru Păsărică de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj. Comunele Botoșești Paia, Gogoșu și Secu au comunicat ISU Dolj că nu dețin nici utilaje de deszăpezire, iar alte șapte unități administrative nu au transmis niciun răspuns la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

* Niciunul dintre cele opt târguri deschise oficial de primăriile din județul Mehedinți nu are autorizație sanitar-veterinară. Purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Daniel Făiniș, a declarat luni, pentru AGERPRES, că această situație este cauzată de lipsa de fonduri necesare pentru asigurarea condițiilor impuse de legislație.

* Mai multe chilii ale mănăstirii de rit vechi 'Vovidenia' din satul Slava Rusă, județul Tulcea, au ars în noaptea de duminică spre luni, valoarea pagubelor înregistrate fiind de 100.000 de lei.

* O campanie de testare gratuită și voluntară a studenților, în scopul depistării precoce a virusului imunodeficienței umane (HIV), dar și în scop preventiv, a început luni, la Galați, urmând a se derula pe parcursul a cinci zile.

* Avocatul Ioan Adam, arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, a fost suspendat din PSD și, implicit din funcția de vicepreședinte al social-democraților brașoveni. Ioan Adam a fost suspendat și din funcția de profesor universitar al Facultății de Drept din Universitatea Transilvania.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...