ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 8 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 8 DECEMBRIE

Peste 200 de polițiști participă, luni, la 45 de percheziții efectuate în județele Dolj, Argeș, Mehedinți, Olt și Dâmbovița, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de furt de produse petroliere.

* Peste 30 de percheziții la mai multe firme și persoane suspectate că au creat un prejudiciu de circa 800.000 de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani sunt efectuate, luni, în județul Constanța.

* Un deținut de la Penitenciarul Găești, județul Dâmbovița, a dispărut, luni, de la locul de muncă, acesta executând pedeapsa în regim deschis de detenție, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Dâmbovița.

* Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Tiberiu Balint, cercetat de procurorii DNA într-un dosar cu mai multe capete de acuzare, și-a înaintat demisia din funcție, acesta afirmând luni că dorește să-și dovedească nevinovăția, fără să existe suspiciuni că ar putea influența negativ această anchetă.

* Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) derulează o anchetă privind încheierea unor contracte de achiziție publică de către Consiliul Județean (CJ) Botoșani și mai multe instituții din subordinea acestuia, ridicând, de curând, documente. Președintele CJ, Florin Țurcanu, a declarat, luni, că nu are emoții în ceea ce privește finalitatea anchetei procurorilor DNA, atâta timp cât instituțiile care au încheiat contractele au respectat legea.

* Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a declarat luni pentru AGERPRES că în anul 2015 o companie multinațională din industria accesoriilor auto ar urma să construiască o fabrică în parcul industrial Ostroveni, creând astfel în jur de 1.500 de locuri de muncă.

* Aproximativ 300 de angajați de la Uzina de apă grea Romag-Prod din Halînga vor protesta luni în fața sediului administrativ al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin timp de două ore, începând cu ora 13,00.

* Un număr de 43 din primari din județul Vâlcea au depus la sediul Consiliului Județean (CJ) o adresă prin care solicită partidelor să delege atribuțiile de președinte interimar al CJ vicepreședintelui instituției, Bogdan Pistol (Partidul Național Liberal).

* Aproximativ 15 la sută din populația județului Harghita va primi ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene, arată datele preliminare făcute publice luni, într-o conferință de presă, de prefectul județului, Petres Sandor.

* Circa cinci sute de hectare de teren agricol, pășuni și păduri din județul Giurgiu sunt inundate în urma precipitațiilor căzute în ultimele zile, a revărsării râurilor Neajlov și Dâmbovnic și a scurgerii apei de pe versanți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro