ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 2 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 2 DECEMBRIE

Rapoartele Comisiei juridice privind cererea ministrului Justiției de încuviințare a arestării preventive a deputaților Cătălin Teodorescu și Marko Attila au fost prezentate în plen, iar miercuri urmează ca solicitarea care îi vizează pe cei doi deputați să fie supusă votului în plenul Camerei.

* Vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a anunțat că Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au solicitat Curții Constituționale un punct de vedere cu privire la data la care președintele ales, Klaus Iohannis, ar urma să depună jurământul în fața Parlamentului.

* Președintele ales al României, Klaus Iohannis, va întreprinde, în perioada 4 — 11 decembrie, o vizită privată în Statele Unite ale Americii, informează un comunicat de presă remis AGERPRES de PNL.

* Președintele Traian Băsescu a promulgat Legea care prevede că, în unitățile sanitare publice, profesorii universitari și academicienii pot ocupa funcții de șef de secție până la vârsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului și cu avizul consiliului de administrație al spitalului.

* Parlamentarii social-democrați au dat 'un vot unanim' pentru continuarea programului de guvernare, a anunțat președintele PSD, premierul Victor Ponta. El a declarat că UNPR, PC și PLR vor primi câte două portofolii în Guvern, însă a subliniat că nu a discutat cu președintele PLR Călin Popescu — Tăriceanu despre aceste funcții.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că Partidul Liberal Reformator, formațiunea pe care o conduce, vizează ministere precum cel al Finanțelor sau Economiei, dacă va intra la guvernare.

* Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, consideră că ar fi "umilitor" pentru românii din țară și din diaspora ca dosarul deschis de Parchet privind votul din străinătate "să rămână pur și simplu uitat în vreun sertar".

* Deputatul Tudor Ciuhodaru a declarat că deputații și senatorii PP-DD au denunțat, marți, acordul stabilit de conducerea partidului cu PSD. Deputata Liliana Mincă a susținut că parlamentarii PP-DD din Camera Deputaților l-au ales ca lider de grup pe Daniel Fenechiu, cel care condusese acest grup în perioada mai 2013—septembrie 2014.

* Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a negat că ar fi discutat cu președintele Traian Băsescu la plecarea de la recepția organizată la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale.

* Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, la Bruxelles, la reuniunea Comisiei NATO-Ucraina, ocazie cu care a accentuat importanța consolidării Parteneriatului Distinctiv dintre NATO și Ucraina și a evidențiat sprijinul României pentru apropierea Ucrainei de Alianța Nord-Atlantică.

* Ministrul Educației, Remus Pricopie, a solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București declanșarea "rapidă" a unei anchete administrative, pentru a clarifica situația de la Școala 'I. G. Duca' din București. O fetiță de 13 ani s-a accidentat marți la Școala I. G. Duca în timpul orei de sport care se desfășura pe holul unității de învățământ. Potrivit unor surse, fetița se află la Spitalul Bagdasar Arseni.

* Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a patru foști sau actuali aleși locali (doi primari, un fost viceprimar/consilier local și un consilier local), după ce aceștia au aprobat mai multe contracte cu finanțare APIA și POSDRU, de care au beneficiat rude apropiate.

* Senatorii au adoptat, în unanimitate, proiectul de lege privind ratificarea Acordului încheiat între Guvernul României și cel al Republicii Moldova referitor la achiziționarea unui elicopter care va opera, în cazul urgențelor medicale, pe ambele părți ale frontierei dintre cele două țări.

* Trei artefacte dacice din aur, din secolul II-III e.n., și limuzina Chrysler ce i-a fost oferită cadou lui Nicolae Ceaușescu în 1974 de către șahul Iranului sunt vedetele Licitației de Crăciun Artmark ce se va desfășura pe 9 decembrie la Hotel Hilton din Capitală.

* Teatrul Mic din București sărbătorește pe 20 decembrie o jumătate de secol de la înființare, în cadrul unui eveniment de gală — "Teatrul Mic. 50".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro