ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 22 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 22 OCTOMBRIE

Procurorii DNA au efectuat percheziții la biroul din București al fiului lui Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Sursele susțin că au avut loc percheziții și la avocați implicați în dosarul retrocedărilor.

* Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea vor candida în tandem pentru șefia PSD, după alegerile prezidențiale, în cazul în care Victor Ponta se va instala la Cotroceni. Conform declarației deputatului Sebastian Ghiță, citată de România TV, Liviu Dragnea ar urma să candideze la Congresul PSD pentru funcția de președinte al partidului iar el intenționează să candideze pentru funcția de președinte executiv al PSD, funcție deținută în prezent de Dragnea.

* Traian Băsescu se va înscrie în Partidul Mișcarea Populară în 22 decembrie 2014, a doua zi după ce își va termina mandatul de șef al statului, a declarat președinta partidului, Elena Udrea.

* O grupare infracțională specializată în falsificare de bancnote și punerea lor în circulație a fost destructurată de procurorii DIICOT Hunedoara, după ce unul dintre suspecți a fost prins în flagrant cu 25 de bancnote de 200 de lei având aceeași serie.

* Agenția Națională de Integritate a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție judecarea mai devreme a dosarului privind incompatibilitatea președintelui PNL, Klaus Iohannis. Potrivit unor surse judiciare, reprezentanții ANI sunt nemulțumiți de faptul că magistrații de la instanța supremă au stabilit primul termen al judecării procesului pe 18 noiembrie, la două zile după cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

* Doi responsabili de controale din Ministerul Agriculturii și de la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Brașov, precum și doi administratori de firme au fost trimiși în judecată de DNA pentru fapte de corupție în legătură cu gestionarea de fonduri europene.

* Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis instituirea sechestrului asigurător asupra unei garsoniere și pe acțiunile deținute de fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vișinescu, în procesul în care acesta este acuzat de infracțiuni contra umanității.

* Adriana Țicău, fost ministru al Comunicațiilor, este urmărită penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul Microsoft, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

* Dumitru Iliescu, fost șef al Serviciului de Pază și Protecție, va fi adus cu mandat la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București, el aflându-se în custodia procurorilor, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES. Dumitru Iliescu este acuzat în dosarul în care sunt urmăriți penal parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc și Dan Șova.

* Procurorii DIICOT — București au extins urmărirea penală împotriva regizorului Mihnea Columbeanu pentru săvârșirea unor noi infracțiuni, și anume, trafic de minori, în formă continuată, viol și agresiune sexuală în formă continuată. Inițial, regizorul de film a fost arestat pe 31 iulie pentru săvârșirea infracțiunii de pornografie infantilă pe internet.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...