ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 DECEMBRIE

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 și decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, în urma deciziei Curții Constituționale a României de a respinge sesizarea de neconstituționalitate, informează Administrația Prezidențială.

* Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că este constituțională legea bugetului de stat pe anul 2015, după ce a respins sesizarea PNL. Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat la finalul ședinței că actul normativ este constituțional în raport de criticile formulate și că legea va fi trimisă luni președintelui României pentru promulgare.

* Președintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că liberalii respectă decizia CCR cu privire la Legea bugetului de stat și a declarat că așteaptă să vadă cum va respecta PSD schema bugetară propusă. În replică, purtătoarea de cuvânt a PSD, Gabriela Firea, a salutat decizia CCR referitoare la legea bugetului pe 2015 și a acuzat PNL că este "un partid iresponsabil, disperat să ajungă la putere, dispus să blocheze funcționarea statului pentru atingerea acestui obiectiv''.

* Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni pe premierul Victor Ponta cu care a discutat despre bugetul de stat și alocarea suplimentară de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apărării, a informat Administrația Prezidențială.

* Prim-vicepreședintele PNL, Mihai-Răzvan Ungureanu, confirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, numirea în funcția de consilier personal al președintelui Klaus Iohannis și precizează că își va continua activitatea politică în Parlament și partid.

* Guvernul a modificat, printr-o ordonanță de urgență, Legea educației naționale, stabilind printre altele și cadrul legal care reglementează regimul titlurilor științifice. De asemenea, o altă modificare aprobată introduce, în premieră, conceptul de învățământ dual, care presupune pregătirea în alternanță, teoretică și practică, la nivelul învățământului liceal.

* Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat că în ședința Executivului s-a decis reorganizarea instituției pe care o conduce, iar în cadrul acestui proces se va înființa Agenția Națională Fitosanitară. Totodată, Guvernul a aprobat o hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

* Un număr de 38 de persoane au fost salvate din situații de risc în cursul zilei de luni, neexistând persoane decedate sau dispărute ca urmare a viscolului sau a zăpezilor, anunță MAI.

* Prioritățile operatorilor de deszăpezire în Capitală sunt continuarea intervenției pe străzile laterale și menținerea străzilor principale "la negru", a anunțat un comunicat de presă al municipalității, în urma convocării Comandamentului de Iarnă de către viceprimarul Capitalei, Dan Darabont, la care a participat și prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”