ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 5 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 5 NOIEMBRIE

Biroul Electoral Central (BEC) va prezenta joi rezultatele finale ale primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, după ce vor veni din județe toate procesele-verbale de constatare și centralizare a rezultatelor votării, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.

* Corpul de Control al premierului desfășoară o anchetă la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, pe baza unor informații transmise de această instituție cu privire la acordarea unor despăgubiri ca măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unități administrativ-teritoriale.

* 5.661 de candidați vor participa pe 23 noiembrie la concursul de rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, pe cele 3.909 locuri și posturi scoase la concurs la nivelul țării.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a decis menținerea în stare de arest preventiv a fostului ministru Gabriel Sandu, a primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și a oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, cercetați în dosarul Microsoft.

* Curtea de Apel București a decis trimiterea la CNSAS a unei adrese prin care cere dosarul personal al fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu, care a fost citat cu mandat de aducere la instanță. Pentru următorul termen, stabilit pe data de 19 ianuarie, vor fi citați mai mulți martori, cât și părțile civile constituite în acest dosar.

* Procurorii anticorupție au dispus reținerea pentru 24 de ore a mai multor administratori de firme pentru evaziune fiscală, spălare de bani sau complicitate la aceste infracțiuni și constituirea unui grup infracțional organizat, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 7,5 milioane de lei.

* Înalta Curte de Casație și Justiție se pronunță joi în cazul contestației lui Viorel Hrebenciuc la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul retrocedărilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale