ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 10 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 10 DECEMBRIE

Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a declarat miercuri pentru AGERPRES că echipele de pompieri militari și voluntari au intervenit în mai multe localități pentru protejarea unor gospodării împotriva inundațiilor provocate de revărsarea unor râuri și torenți.

Foto: (c) NICOLAE BADEA / AGERPRES FOTO

* Numărul localităților teleormănene afectate de inundații a crescut în ultimele ore, aproximativ 30 de comune confruntându-se miercuri cu probleme produse de creșterea cotelor pe râurile Vedea, Câinelui, Teleorman, Burdea și Călmățui.

* Circulația rutieră a fost blocată, miercuri, aproximativ o oră, pe un sens de mers, la ieșirea din municipiul Suceava spre Dorohoi, pe DN 29A, după ce mai multe TIR-uri nu s-au mai putut deplasa din cauza poleiului. Traficul s-a reluat după ce lucrătorii de la drumuri au intervenit cu utilaje și material antiderapant.

* Alimentarea cu energie electrică a stațiunii Râușor din Masivul Retezat a fost reluată miercuri după-amiază, după ce în cursul dimineții un copac îngreunat de zăpada groasă s-a rupt și a căzut peste linia principală de curent care ajunge în zona turistică.

* Precipitațiile abundente din ultimele zile au reactivat mai multe alunecări de teren de pe raza comunei Roșia de Amaradia, punând în pericol școala din localitatea cu același nume, precum și drumul comunal 29 care este tranzitat inclusiv de angajații unității miniere din zonă, a declarat miercuri pentru AGERPRES primarul Liviu Cotojman.

* Judecătoria Pitești a emis miercuri un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui tânăr de 21 de ani din orașul Mioveni, care a provocat un accident rutier soldat cu doi morți și doi răniți. Decizia instanței nu este definitivă, fiind deja atacată de suspect, contestația față de măsura arestării preventive urmând să se judece la Tribunalul Argeș.

* Primarul orașului Băbeni, Sorin Bâzâc, a declarat miercuri pentru AGERPRES că autoritățile locale din oraș sunt în stare de alertă după ce râul Bistrița a crescut în debit și riscă să treacă peste diguri, inundând astfel cartierul Valea Mare.

* DN 10 Buzău-Brașov a fost închis miercuri după-amiază circulației autovehiculelor din cauza reactivării aluviunilor din zona Barajului Siriu.

* Aproximativ 350 de vârstnici, majoritatea singuri, din satele izolate ale județului Harghita sau aflați într-o situație materială precară vor beneficia de mese festive de Crăciun oferite de filiala de Cruce Roșie.

* Prefectura Hunedoara a primit miercuri, de la Curtea de Apel Alba Iulia, deciziile instanței prin care președintele Consiliului Județean, Mircea Moloț, vicepreședintele Tiberiu Balint și viceprimarul comunei Vorța, Emanoil Milică Pup, au fost trimiși în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, a declarat pentru AGERPRES directorul Cancelariei Prefectului, Dan Terteci.

AGERPRES/(AS — autor: Ștefan Gabrea, editor: Diana Dumitru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...