ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 7 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 7 NOIEMBRIE

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la întâlnirea cu reprezentanții comunității românești din Bucovina de Nord, că Guvernul va aloca săptămâna viitoare finanțarea pentru reabilitarea și repararea Casei "Aron Pumnul" din Cernăuți.

* Salariații Oțelinox Târgoviște au intrat în grevă generală de vineri, protestul fiind declanșat pentru obținerea unei creșteri salariale. În grevă sunt 400 dintre cei aproape 700 de salariați ai societății. Oamenii au încetat lucrul și protestează în curte.

* Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că anul viitor bugetul Apărării va fi de 1,8%, în creștere cu 0,3% față de cel actual, care este de 1,49%.

* Perchezițiile efectuate de procurorii DNA la locuința președintelui Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, s-au încheiat vineri după amiază, după mai bine de șase ore de la începerea lor. Moloț a afirmat că a aflat din presă acuzațiile ce i-au fost aduse de către oamenii legii, adică abuz în serviciu, trafic de influență și cumpărare de influență.

* Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a participat vineri la ceremonia de depunere a jurământului de către elevii anului I ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din municipiul Câmpina, acesta subliniind în discursul său responsabilitatea pe care o au viitorii polițiști.

* Cea mai mare groapă neconformă de gunoi din județul Mureș, cea de la Cristești, cu o suprafață de opt hectare, a devenit spațiu verde, în urma unei investiții de circa 8,3 milioane de lei, efectuată în cadrul Proiectului "Sistemul de management integrat al deșeurilor solide din județul Mureș" în valoare totală de peste 45,2 milioane de euro.

* Patru bărbați au fost prinși de oamenii legii în timp ce cărau bucăți din conducta magistrală de termoficare a municipiului Brăila, pe care le tăiaseră și intenționau să le vândă la fier vechi, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila.

* O suprafață de teren de peste 17 hectare din Parcul Industrial Slatina va fi vândută săptămâna viitoare către două firme care vor crea aproximativ 380 de noi locuri de muncă, potrivit primarului municipiului Slatina, Minel Prina.

* O femeie în vârstă de 84 de ani a fost operată din greșeală la piciorul sănătos în locul celui fracturat. Greșeala medicului ortoped Radu Dragoș a fost sesizată administrației Spitalului Județean de Urgență Baia Mare de aparținătorii bătrânei. Medicul a realizat greșeala și, după două zile, a efectuat operația la piciorul fracturat. În prezent este cercetat de o comisie a SJU, iar starea pacientei are o evoluție bună.

* Deschiderea centrului wellness din Băile Tușnad, județul Harghita, în urmă cu aproape un an, a dus la creșterea numărului de turiști în stațiune, care au la dispoziție mai multe posibilități de petrecere a timpului liber.

* Ecluza românească de la Barajul Porțile de Fier I, situat la kilometrul 942+850 al Dunării, a fost închisă pentru o lună, a declarat vineri, pentru AGERPRES, responsabilul cu navigația din cadrul Căpităniei Zonale (CZ) Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...