ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 8 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 8 DECEMBRIE

O alunecare de teren în stațiunea Băile Olănești a dus luni la blocarea șoselei ocolitoare a orașului, a declarat, pentru AGERPRES, primarul localității Sorin Vasilache.

* Gheorghe Bunea Stancu a contestat ordinul prefectului Vasilica Vîlcu de revocare a sa din funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Brăila, cerând anularea actului administrativ, potrivit informațiilor apărute pe site-ul Tribunalului Brăila.

* Prefectul județului Botoșani, Costică Macaleți, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice alocarea, în regim de urgență, a două microbuze școlare pentru transportul elevilor de la Școala gimnazială nr. 1 din Răchiți, care a fost distrusă de incendiul de vineri dimineață, către unitatea de învățământ din localitatea Roșiori.

* Dealul Ciuperca din Oradea, cel mai căutat loc de promenadă din municipiu pentru imaginea de ansamblu asupra urbei, va intra încă din această iarnă în ample lucrări de amenajare, într-un proiect cu fonduri europene, a declarat luni, pentru AGERPRES, Marius Moș, directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională, al Primăriei Oradea.

* Potențialul turistic al Zalăului și județului Sălaj va fi promovat, începând de anul viitor, prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, realizat printr-un unui proiect al municipalității din orașul reședință de județ, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

* Teatrologul George Banu a primit Marele Premiu al Academiei Franceze, în cadrul ședinței solemne care a avut loc la Paris, în seara de 4 decembrie, în prezența filosofului Jean Louis Marion, a secretarei perpetue a Academiei, Helene Carrere D'Encausse, și a fostului președinte al Franței Valery Giscard d'Estaing, conform unui comunicat remis luni AGERPRES.

* Lucrarea plastică "Ieslea din Bethleem", scenă a Nașterii Mântuitorului prin ochii sicilianului Roberto Vanadia, poate fi văzută de băcăuani, începând de luni seară, în curtea Casei memoriale "Martin Benedict" din localitatea Galbeni.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria