Stoltenberg: România este un aliat foarte hotărât

Stoltenberg: România este un aliat foarte hotărât

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat joi, la București, că România este un aliat "foarte hotărât".  Secretarul general al NATO: Nu vedem niciun fel de amenințare imediată împotriva unui aliat NATO

"România este un aliat foarte hotărât. NATO se bazează pe România și România se poate baza pe NATO. Apreciem angajamentul puternic continuu al României în operațiunile NATO din Afganistan până în Kosovo, contribuiți la eforturile noastre de susținere a partenerilor noștri, Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Contribuiți, de asemenea, la stabilitatea în zona Mării Negre, care rămâne o componentă importantă a securității euroatlantice și, de asemenea, sunteți gazda unei părți importante a sistemului de apărare antirachetă al NATO", a spus Stoltenberg, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

El a apreciat că România a luat decizii economice "dificile", care au redus deficitul, au încurajat creșterea economică și i-au permis să investească mai mult în apărare.

"Ați luat angajamentul politic de a mări cheltuielile de apărare și să creșteți procentajul din PIB acordat Apărării până în 2017. Aș dori să vă laud pentru investițiile din Apărare, dar voi folosi, în continuare, România ca exemplu pentru alți aliați, arătându-le ca România a reușit și să-și taie deficitul, și să aducă politici fiscale responsabile, și să susțină creșterea economică. Deci, este posibil și să aveți cheltuieli pe apărare mai mari, și, în același timp, sa duceți politici fiscale responsabile", a declarat secretarul general al NATO. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”