Stroe: Candidații PNL la alegeri trebuie să respecte zece criterii

Stroe: Candidații PNL la alegeri trebuie să respecte zece criterii

Comisia de unificare a PNL a stabilit zece criterii pe care trebuie să le îndeplinească cei care candidează la alegerile locale și parlamentare în 2016, printre care să nu fie traseiști politici, să nu se afle în stări de incompatibilitate și conflict de interese, să nu aibă datorii la stat și probleme penale, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe.

"În comisia de unificare PNL s-a stabilit un decalog al regulilor pe care orice candidat al PNL trebuie să le respecte în privința anului electoral 2016. Comisia de unificare a adoptat în zece puncte toate aceste criterii care să însoțească candidaturile noastre pentru alegerile locale, dar și pentru cele parlamentare", a precizat Stroe, după ședința de unificare a PNL.

Potrivit acestuia, cele zece criterii completează regulile statutare și vor fi transformate într-un proiect de hotărâre pe care Secretariatul General îl va trimite organizațiilor județene spre informare, urmând a fi adoptat prin decizia Consiliului Național în data de 11 decembrie.

"Regulile și criteriile fixate astăzi vizează în primul rând următoarele capitole: lustrația, traseismul politic, nepotismul, contractele și relația cu statul, falsul în declarații, stările de incompatibilitate și conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidații la bugetul de stat, forme de plagiat și problemele penale. Acestea sunt principalele zece puncte care în mod obligatoriu trebuie respectate de toți candidații PNL înscriși în cursa pentru campania electorală din primăvara următorului an și din toamna anului 2016. Ele vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii reședință de județ și consiliilor județene de către Biroul Politic Național, iar la nivel județean de către Biroul Politic județean pentru primăriile localităților în afara municipiilor reședință de județ", a precizat liberalul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa