Studenţi ai Facultăţii de Limbi Străine, în grevă japoneză din cauza frigului din sălile de curs

Studenţi ai Facultăţii de Limbi Străine, în grevă japoneză din cauza frigului din sălile de curs

Mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Limbi Străine au intrat, miercuri, în grevă japoneză, acuzând faptul că în sălile de curs este frig iar conducerea instituţiei nu investeşte în renovarea clădirii, a anunţat Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti (SSUB).

Potrivit sursei citate, o parte dintre studenţi au intrat în grevă japoneză pe motiv că în sălile de curs ale Facultăţii de Limbi Străine este frig, plouă, iar pereţii au făcut mucegai.

"Studenţii Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine îşi riscă sănătatatea şi chiar viaţa pentru a veni la facultate. Universitatea din Bucureşti a transmis Ministerului Educaţiei o cifră de şcolarizare mult mai mare faţă de condiţiile optime pe care le poate oferi. În acest sens, mii de studenţi, cadre didactice şi personal auxiliar riscă să facă diverse boli pulmonare din cauza faptului că, în afară de centrala pe care o are în dotare, Universitatea nu a luat în considerare niciodată încălzirea electrică", se arată într-un comunicat emis de SSUB.

Conform SSUB, şi în sediul din strada Pitar Moş al Facultăţii de Limbi Străine "plouă în sălile de curs iar temperatura în luna decembrie nu a depăşit 15 grade".

Legat de sistarea încălzirii sălilor de curs de la Facultatea de Litere, conducerea instituţiei a precizat că în zilele de vineri, 5 decembrie, şi luni, 8 decembrie, căldura a fost întreruptă în clădirea "Edgar Quinet" a Universităţii din Bucureşti din cauza opririi alimentării cu gaze de către Distrigaz Sud, ca urmare a unei avarii în zona Piaţa Romană - Piaţa Unirii.

"Subliniem prin urmare că nici conducerea Facultăţii de Litere, şi nici conducerea Universităţii din Bucureşti nu sunt responsabile pentru această situaţie, pe care desigur o regretăm. Atragem în acelaşi timp atenţia că, dat fiind modul deficitar şi neprofesionist al Distrigaz de a dialoga cu consumatorii săi, situaţia din zilele de 5 decembrie sau 8 decembrie s-ar putea repeta", se arată într-o precizare publicată pe site-ul a Facultăţii de Litere, semnată de prodecanul Emil Ionescu.

Într-un comunicat remis MEDIAFAX, oficialii Distrigaz precizează că, "în urma apariţiei unor defecte tehnice pe reţeaua de distribuţie a gazelor naturale operată de Distrigaz Sud Reţele, compania a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru remedierea acestora în data de 4 decembrie, în intervalul orar 10:00-17:00 şi în data de 08.12.2014 în intervalul orar 10:00-15:00, în zona Bd Magheru si Bd Bălcescu".

Ei au mai precizat că aceste sistări temporare, necesare din motive de siguranţă, au fost comunicate prin afişarea anunţurilor aferente la locurile de consum afectate, cu menţionarea intervalului de sistare.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale