STUDIU Aproape 70% din români nu au ţinut Postul Paştelui

STUDIU Aproape 70% din români nu au ţinut Postul Paştelui

Privit ca o modalitate de curăţare a trupului, dar şi a sufletului, Postul Paştelui este practicat, parţial sau integral, doar de 30% dintre persoanele intervievate în cel mai recent studiu realizat de către MEDNET Marketing Research Center, în ciuda faptului că anual mii de pelerini stau în frig, zile în şir, pentru a se ruga la moaşte.

Studiul a scos la iveală faptul că 27,1% dintre respondenţi postesc numai în anumite zile din perioada de post, în timp ce doar 4,5% respectă integral Postul Paştelui.

În ceea ce priveşte produsele consumate de cei care au ţinut post, cei mai mulţi preferă să consume fructe şi legume proaspete şi să gătească în casă mâncăruri de post, peste 80% alegând una dintre aceste variante.

De asemenea, alimentaţia zilnică în perioada postului cuprinde şi conservele de legume (zacuscă, murături etc.), dulciurile, dar şi produsele procesate cum ar fi: brânzeturi, iaurturi, mezeluri etc.

Cei mai mulţi au menţionat că sunt mulţumiţi de diversitatea produselor de post din magazine (supermarket, hypermarket etc.). Cu toate acestea, există un mic procent de persoane care nu au fost pe deplin satisfăcute de produsele de post existente în comerţ, mai arată cercetarea.

În general, acestea nu îşi doresc alte tipuri de produse, ci mai degrabă şi-ar dori să găsească mai multe sortimente ale produselor deja existente pe piaţă: mai multe varietăţi de pate de post, mâncare gătită, mezeluri de post sau produse semipreparate de post.

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, urban, în perioada 4 - 8 aprilie 2014. Au fost intervievate 663 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 55 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,81%.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...