Suceava: Președintele CJ, Cătălin Nechifor, spune că nu știe de ce apare numele său în referatul DNA

Suceava: Președintele CJ, Cătălin Nechifor, spune că nu știe de ce apare numele său în referatul DNA

Președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că nu știe de ce apare numele său în referatul DNA privind arestarea preventivă a deputaților Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, el precizând că nu a primit nicio ofertă privind cumpărarea de către instituția sa a proprietății lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea.

"Pe de altă parte noi primim în fiecare zi foarte multe oferte: misiuni economice, hârtie, pixuri, să sperăm că nu sunt grupuri infracționale în spatele acestora. (...) O să pun pe site-ul Consiliului Județean, pentru cei care vor să vândă conace și terenuri agricole, că nu cumpărăm. Nu știu de ce apare numele meu în referatul DNA, întrebați-i pe cei care l-au făcut. Nu m-a sunat deloc Hrebenciuc, nici alte persoane, nu cunosc ce-i cu locația aia. Se pune că este în proximitatea aeroportului, dar e la vreo șapte kilometri", a afirmat președintele CJ Suceava.

Numele lui Cătălin Ioan Nechifor apare în referatul DNA pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, acesta fiind menționat legat de achiziționarea din bani publici a moșiei lui Paltin Gheorghe Sturdza.

"Prin ordonanța din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmăririi penale și sub aspectul comiterii unei noi infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, (...) constând în aceea că Dan Costin Bengescu, Sorin Iacob, Viorel Hrebenciuc, cu sprijinul lui Aurel Olari, efectuează demersuri pe lângă președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, pentru a-l determina să achiziționeze din bani publici moșia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusă dintr-un teren de aproximativ 10 ha și un conac. Este de menționat că imobilele moștenite de Paltin Gheorghe Sturdza în localitatea Salcea se află în imediata apropiere a Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava, ce este în subordinea Consiliului Județean Suceava", se arată în documentul DNA:

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, i-a transmis procurorului general al României cererea în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților PSD Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc, puși sub acuzare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...