Tensiunile la Complexul Energetic Hunedoara cresc din cauza blocării negocierilor la contractul colectiv de muncă

Tensiunile la Complexul Energetic Hunedoara cresc din cauza blocării negocierilor la contractul colectiv de muncă

Negocierile între administrația Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și Sindicatul "Muntele" pentru încheierea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), care ar trebui să intre în vigoare de la 1 august, sunt blocate, reprezentanții organizației afirmând că starea de tensiune existentă poate duce până la declanșarea unor proteste sau chiar a unei greve generale. Potrivit vicepreședintelui Sindicatului "Muntele", Cristian Iștoc, administrația CEH susține că nu sunt bani pentru menținerea facilităților prevăzute în contractul colectiv de muncă de anul trecut, în timp ce sindicatul nu este de acord cu renunțarea la beneficiile câștigate deja.

"Administrația CEH cere reducerea drepturilor salariaților, deși veniturile sunt la limita subzistenței. Este foarte greu să acceptăm o asemenea cerință. Dacă nu se încheie un nou CCM până la 1 august, atunci salariații vor beneficia numai de drepturile prevăzute în contractul individual de muncă, care prevede doar salariul negociat și sporurile, fără alte beneficii cum ar fi, de exemplu, primele sau transportul gratuit", a declarat marți, pentru AGERPRES, vicepreședintele Sindicatului "Muntele", Cristian Iștoc.

Liderul sindical a menționat că în condițiile în care CEH nu beneficiază de reglementarea pieței de energie electrică, veniturile companiei sunt din ce în ce mai mici și au ajuns la un nivel care nu acoperă nici cheltuiala cu munca vie.

Vicepreședintele Sindicatului "Muntele" a precizat că organizația pe care o reprezintă este deschisă dialogului și în următoarele zile.

În cadrul CEH lucrează peste 6.400 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

2 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

3 Judecați voi / 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntel…

4 ULTIMA ORĂ Detalii de culise / Începe „Operaţiunea renumărarea voturilor de la Sectorul 1”

5 VIDEO Scandal între Şoşoacă şi Cartianu: Caricatură! / Mahalagioaică!