Ţiitoarea lui Vanghelie, trei ani de închisoare cu suspendare

Ţiitoarea lui Vanghelie, trei ani de închisoare cu suspendare

Deputata PSD Oana Niculescu-Mizil a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare după ce şi-a angajat mama la cabinetul parlamentar. Oana Mizil este ţiitoarea primarului PSD de la Sectorul 5, Marian Vanghelie.

Sentinţa nu este definitivă.

Citeşte declaraţia de avere  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=202&leg=2008&pag=5&cam=2&idl=1&prn=0&par=18002

Aceasta a fost acuzată că şi-a angajat mama la cabinetul  de parlamentar în legislatura trecută, între 2009 şi 2011. Astfel a fost găsită vinovată de conflict de interese şi de încasarea unor venituri de 65.000 de lei.

Oana Niculescu Mizil nu va putea candida sau ocupa funcţii publice ca urmare a acestei decizii.

Iată precizările instanţei:

4788/1/2013 - Niculescu Mizil Ştefănescu Oana
În baza art.2531 Cod penal anterior, cu referire la art. 5 Cod penal, condamnă inculpata Niculescu Mizil Ştefănescu Oana la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.
În baza art. 64 lit.a teza a II-a, lit.b şi lit.c Cod penal anterior în condiţiile art. 65 Cod penal anterior interzice inculpatei dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnata pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 10 ani.
Face aplicarea art. 71, art. 64 lit.a teza a II-a, b şi c Cod penal anterior, ca pedeapsă accesorie.
În baza art. 861 Cod penal anterior cu referire la art. 5 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicată inculpatei pe o durată de 6 ani, reprezentând termen de încercare stabilit în condiţiile art. 862 Cod penal anterior.
Face aplicarea art. 863 Cod penal anterior cu referire la art. 5 Cod penal în sensul că pe durata termenului de încercare condamnata trebuie să se spună următoarelor măsuri de supraveghere:
a)    să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti;
b)   să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
c)    să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
d)   să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
Pune în vedere inculpatei dispoziţiile art.864 Cod penal anterior.
În baza art. 359 Cod  procedură penală anterior atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 864 Cod penal anterior.
În baza art.71 alin.5 Cod penal anterior cu referire la art.5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii aplicată inculpatei pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.
Obligă inculpata la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu în sumă de 50 lei se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei.
Cu apel în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpat.

8999/2/2011 - Terbea - termen 03.11.2014



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...