Timiș: Mircea Albulescu a fost detubat și se simte bine după operația pe cord, susțin medicii

Timiș: Mircea Albulescu a fost detubat și se simte bine după operația pe cord, susțin medicii

Actorul Mircea Albulescu, în vârstă de 80 de ani, se simte bine după intervenția pe cord pe care a suferit-o la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timișoara, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Alina Lupu, purtător de cuvânt al Institutului.

'După intervenția chirurgicală pe care a suferit-o, maestrul se simte bine, a fost detubat și acum putem spune că este bine', a afirmat medicul Alina Lupu.

Actorul, prezent în Timișoara cu comedia 'Bădăranii', s-a prezentat după spectacol, în noaptea de luni spre marți, la Serviciul de Urgență al Spitalului Județean Timișoara, acuzând dureri puternice în zona pieptului. După consultul de specialitate, cu acordul său, a fost transferat la IBCV.

La internarea în Institut, pacientul prezenta o criză anginoasă și i s-a efectuat un cateterism (introducerea prin vasul sangvin a unui cateter, pentru explorarea funcțională a inimii), constatându-se că avea leziuni coronariene severe și reprezenta o urgență chirurgicală. I-au fost făcute trei baipasuri, iar acum starea bolnavului s-a îmbunătățit simțitor, susțin medicii.

Mircea Albulescu este cunoscut ca având probleme cardiace, în ianuarie 2013 ajungând la Spitalul Floreasca, după ce i s-a făcut rău și a căzut pe stradă, la București, fiind ajutat de doi tineri, care au chemat ambulanța. De asemenea, maestrul mai are și un diabet zaharat, diagnosticat de mai multă vreme.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență