Timiș: Un cioban turmentat s-a rătăcit și a pus pe drumuri toată noaptea zeci de pompieri și jandarmi

Un cioban din județul Timiș a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Timișoara, duminică, după ce a anunțat echipajul ISU Banat că s-a rătăcit și nu știe exact unde se află. 'Bărbatul este acum în stare bună, cel mai probabil era confuz pe fondul consumului de alcool. La noi a ajuns de la punctul nostru de Urgențe de la Spitalul Buziaș. La internare avea o hipotermie, cu temperatura corpului de 36 de grade. Și-a revenit, de dimineață era deja cooperant, iar acum i se fac formele de eliberare din spital și va merge acasă în stare bună', a declarat, pentru AGERPRES, dr. Mihai Grecu, șeful UPU a Spitalului Județean Timișoara.

Ciobanul a apelat 112 sâmbătă, în jurul orei 23,00, menționând faptul că 'a fost bătut, că este confuz și că nu știe exact unde se află', arată un comunicat ISU Banat remis duminică AGERPRES. Ca urmare, a fost trimis un echipaj SMURD în localitatea Hitiaș, conform localizării apelului telefonic pe harta 112. Persoana nu a mai răspuns la telefon, aparatul fiind închis.

Căutarea a început la 23,59, fiind implicați 22 de subofițeri, un ofițer, un echipaj de jandarmi, un echipaj IPJ, trei sisteme de iluminat tip balon, o autoșenilată. Operațiunile de căutare au continuat pe toată durata nopții, până la ora 6,45, fiind reluate în scurt timp.

"La ora 9,05, persoana căutată a fost găsită pe raza localității Racovița. Aceasta dormea pe câmp la marginea pădurii. Este vorba despre un cioban în vârstă de 39 de ani, care în urma evaluării medicale s-a stabilit că nu are probleme deosebite, este hipotermic și a fost transportat la Spitalul Buziaș', arată comunicatul ISU Banat.

Pentru o evaluare mai complexă și supraveghere, medicul șef UPU-SMURD a dispus trimiterea pacientului la UPU-SMURD Timișoara.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …