Titu Bojin, acuzat de direcționare de fonduri la unitățile administrative care aveau contracte cu o firmă de casă (surse)

Titu Bojin, acuzat de direcționare de fonduri la unitățile administrative care aveau contracte cu o firmă de casă (surse)

Șeful Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, este acuzat de procurorii DNA, potrivit unor surse judiciare, de direcționarea unor alocări bugetare către unități administrativ-teritoriale din județ în vederea finanțării contractelor pe care le avea în derulare cu o firmă de casă, respectiv SC Ecomet West SRL.

Sumele de bani obținute din contracte, precizează sursele, erau virate în conturile firmei administrate de Marius Didilă, comunicându-i aceste aspecte lui George Didilă, care periodic transmitea situația încasărilor șefului CJ Timiș.

În dosar este vorba de fapte de luare de mită și abuz în serviciu în care sunt implicați, printre alții, Titu Bojin și Marcel Mihoc, consilier județean în CJ Timiș.

Aceleași surse susțin că procurorii fac cercetări și în cazul lui George Didilă, care cu sprijinul lui Bojin și Mihoc a încheiat prin intermediul SC Ecomet West SRL contracte de achiziții publice cu atribuire directă cu mai multe primării din județul Timiș — Recaș, Buziaș, Marginea—, cu Direcția Prestări Servicii Timiș și Administrația Bazinală de Apă Banat.

Potrivit surselor citate, Titu Bojin, folosindu-se de autoritatea pe care o deține în calitate de președinte CJ și lider zonal PSD, a identificat pe raza județului Timiș primării conduse de aleși locali proveniți din aceeași formațiune politică, iar ulterior George Didilă a încheiat contracte de achiziții publice, cu atribuire directă, cu firma pe care o reprezenta. Acesta din urmă, în cazul în care se tergiversa plata contractelor, apela la șeful CJ Timiș pentru a determina edilii să plătească, cu celeritate, contractele.

Anchetatorii ar fi reținut că, întrucât unele dintre primăriile care au încheiat astfel de contracte cu firma respectivă nu aveau prevăzute în buget fonduri pentru plata produselor achiziționate, Marcel Mihoc a promis alocarea sumelor necesare cu ocazia rectificărilor bugetare.

Contracte de acest gen au fost încheiate și cu Muzeul Satului Bănățean, cu Administrația Bazinală a Apelor Banat și Primăria Orașului Recaș.

Sursele citate au menționat că vor fi aduși cu mandat la sediul DNA structura centrală Titu Bojin, președintele CJ Timiș și Marcel Mihoc, consilier județean, iar la sediul Serviciului Teritorial Timiș al DNA vor fi aduși cu mandat 17 primari — edilii orașelor Buziaș și Recaș, ai comunelor Boldur, Parța, Otelec, Victor Vlad Delamarina, Satchinez, Beba Veche, Margina, Jimbolia, Comloșu Mare, Chevereșu Mare, Cărpiniș, Șandra, Lovrin, Birda și Voiteg, precum și Claudiu Ilaș, manager al Muzeului Satului Bănățean, Corneliu Marțian Doroș, director în cadrul Direcției de Prestări Servicii Timiș, Luci Ervin, director la Administrația Bazinală a Apelor Banat, Horațiu Mircea Simion, directorul regional al Direcției Regionale Drumuri și Poduri Timișoara, Aurel-Costin Purceld, directorul economic al Direcției Regionale Drumuri și Poduri Timișoara.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...