Trafic cu MAŞINI DE LUX. 19 percheziţii în cinci judeţe pentru destructurarea grupului infracţional

Trafic cu MAŞINI DE LUX. 19 percheziţii în cinci judeţe pentru destructurarea grupului infracţional

Trafic cu maşini de lux / FOTO: www.antena3.ro

Procurorii DIICOT Pitești și ofițeri de la Combaterea Criminalității Organizate din Argeș, Cluj, Oradea, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Sibiu și Vâlcea au făcut, miercuri, 19 percheziții domiciliare în județele Argeș, Vâlcea, Sibiu, Bistrița Năsăud și Satu Mare, într-un dosar ce vizează activitatea unei grupări infracționale profilată în infracțiuni de înșelăciune, spălarea banilor, fals în înscrisuri oficiale și sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.
Un număr de 34 de persoane, cetățeni români și străini, sunt suspectate că fac parte din rețeaua infracțională specializată în traficul cu mașini de lux.

Potrivit unui comunicat dat publicității de DIICOT, anchetatorii suspectează că, începând cu anul 2011, membrii grupării, cetăţeni români, italieni şi bulgari, au constituit un grup infracţional având ca obiectiv introducerea în ţară a unor autoturisme de lux.

Unii dintre membrii grupării introduceau pe teritoriul României, în baza unor documente falsificate şi cu seriile de caroserie modificate, autovehicule din Italia, care figurau în bazele de date ale autorităţilor italiene ca fiind furate, acestea fiind ulterior comercializate de către liderul grupării.

Totodată, există suspiciuni că membrii grupării aveau rolul de a introduce pe teritoriul României autovehicule care făceau obiectul unor contracte de închiriere în Italia şi care ulterior erau comercializate, de asemenea, de către liderul grupului infracțional, prin intermediul mai multor complici.

După vânzarea mașinilor către cumpărători din România, titularii contractelor de închiriere înscenau furtul acestora.

Anchetatorii suspectează că membrii grupării falsificau contractele de vânzare-cumpărare şi facturile fiscale care atestau nereal transferul de proprietate din patrimoniul societăţilor care închiriau autoturismele în patrimoniul membrilor grupului infracţional organizat.

Potrivit procurorilor, liderul grupului infracțional obţinea omologarea autovehiculelor de la reprezentanţele Registrului Auto Român "prin intermediul unor colaboratori ce deţineau funcţii de execuţie".
Până în prezent, anchetatorii au identificat 31 de autoturisme de lux obținute prin furt sau fraudă, care au fost comercializate la un preţ total de un milion de euro, însă valoarea de piaţă a mașinilor este de două milioane de euro.

În urma perchezițiilor, 24 de persoane vor fi audiate la DIICOT Pitești, procurorii urmând a dispune măsurile preventive în privința suspecților.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…