Trei piese de mobilier care urmau să fie dăruite lui Nicolae Ceauşescu, scoase la licitaţie. Cântăreţul britanic Elton John, printre cei interesaţi

Trei piese de mobilier care urmau să fie dăruite lui Nicolae Ceauşescu, scoase la licitaţie. Cântăreţul britanic Elton John, printre cei interesaţi

Fabrica de mobilă din Arad, care a realizat aproape tot mobilierul pe care l-a deţinut familia Ceauşescu, se află acum în insolvenţă şi a decis să scoată la licitaţie o bibliotecă, un birou şi un scaun, sculptate manual, potrivit Digi24.

Cele trei piese de mobilier ar fi trebuit sa fie un cadou pentru Nicoale Ceuaşescu la aniversarea de pe 26 ianuarie 1990.

De atunci şi până acum însă, piesele au rămas în depozitele fabricii. În tot acest timp, reprezentanţii firmei au primit mai multe oferte pentru a vinde mobila, dar nu le-au luat niciodată în calcul. Acum, pentru ca firma a intrat în insolvenţă, au decis să scoată mobilierul la licitaţie.

„Acuma suntem în tratative cu mai multe case de licitaţie iar preţul de pornire va fi de 50.000 de euro”, spune Marian Guşatu, directorul general al IMAR Arad.

Realizat din esenţe de paltin cu furnir din nuc, cireş şi trandafir, mobilierul a fost sculptat manual în atelierele fabricii din Arad. Realizarea întregului set de birou a durat aproape opt luni.

Preţul mare nu îi sperie însa pe cei care apreciază munca migăloasă a sculptorilor. Reprezentanţii fabricii spun că de-a lungul timpului, mobila destinată lui Nicolae Ceauşescu a atras atenţia mai multor oameni bogaţi din fosta Uniune Sovietică, dar şi din ţările arabe.

Chiar şi cântăreţul Elton John s-a arătat interesat de biroul fostului dictator.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Aproape 100 de piese de colecţie din „Epoca de Aur“, ce au aparţinut soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, au fost scoase la licitaţie, joia trecută, la Hotelul Marriott din Capitală. Printre cele mai atractive piese ale colecţiei s-au numărat sabia aurită de protocol a „tovarăşului“ şi un afiş CiCo din anii '70.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...