Tribunalul Argeș și-a declinat competența în privința arestării preventive a opt suspecți de înșelăciuni pe bursele de transport

Tribunalul Argeș și-a declinat competența în privința arestării preventive a opt suspecți de înșelăciuni pe bursele de transport

Tribunalul Argeș și-a declinat competența, marți, în privința judecării cererilor de arestare preventivă a opt suspecți reținuți în urmă cu o zi pentru înșelăciuni pe bursele internaționale de transporturi. Instanța a admis excepția de necompetență materială a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș, declinând competența de soluționare a propunerii de arestare preventivă către Judecătoria Pitești, potrivit informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată.

Decizia este definitivă, dosarul fiind trimis pentru soluționare la Judecătoria Pitești.

Inculpații Cornel Constantin Popa, Dumitru Ogaru, Georgel Căpraru, Ionuț Burdulea, Marius Eugen Burdulea, Marian Turbatu, Giorgian Turbatu și Gheorghe Anghel au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune.

Bunuri în valoare de peste 57.000 de euro au fost ridicate în urma celor 20 de percheziții efectuate luni, în județele Argeș și Dolj și în municipiul București, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile membrilor unei grupări infracționale organizate specializată în înșelăciuni pe bursele internaționale de transporturi, iar 18 suspecți au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Pitești pentru audieri.

La percheziții au mai fost găsite unități PC, laptopuri și mai multe înscrisuri, precum și mai multe recipiente de insecticid despre care există indicii că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

"Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune", se arată în comunicatul IPJ Argeș.

Membrii grupării sunt bănuiți că, utilizând datele de identificare ale unor societăți comerciale fictive ce aveau ca obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internațional de marfă pe care apoi nu le-ar fi onorat.

"După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinația prestabilită, ci erau direcționate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piața neagră, la prețuri subevaluate", se mai precizează în comunicat.

Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este estimat la peste un milion de euro.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”