Tudor Chiuariu susține că nu s-a gândit să își dea demisia din funcția de senator

Tudor Chiuariu susține că nu s-a gândit să își dea demisia din funcția de senator

Tudor Chiuariu a declarat vineri că nu s-a gândit să își dea demisia din funcția de senator, susținând că este nevinovat în legătură cu acuzațiile pe care procurorii DNA i le aduc în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Tudor Chiuariu s-a prezentat vineri la sediul Curții Militare de Apel, acolo unde un judecător de cameră preliminară va verifica măsurile preventive impuse celor 17 inculpați trimiși în judecată în acest dosar.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a gândit să își dea demisia din funcția de senator, Chiuariu a spus: "Nu. Nu m-am gândit".

Chiuariu a recunoscut că s-a întâlnit cu Paltin Sturdza (beneficiarul retrocedărilor, n.r.), cu care a discutat despre un contract de asistență juridică, însă a negat că și-ar fi lăsat la acea întâlnire telefoanele în mașină.

"Este un contract de asistență juridică ca oricare altul. Nu am stabilit eu valoarea. Urmărirea penală în acest caz se desfășoară de peste un an de zile și eu am fost chemat acum o săptămână", a mai spus senatorul.

El consideră că nu există niciun motiv pentru ca în cazul lui să fie luată măsura controlului judiciar.

"Totul s-a desfășurat în baza unui contract de asistență juridică pe care nu eu l-am semnat, nu l-am negociat eu. Există un metru cub de acte, dosare în instanță, corespondență cu autoritățile. Exista și există o hotărâre irevocabilă și executorie și după părerea mea nu poți să faci trafic de influență ca să pui în executare o hotărâre judecătorească", a mai spus Chiuariu.

În instanță s-a prezentat și Andrei Hrebenciuc, cel care se află în arest la domiciliu, iar tatăl său, Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, judecătorul Lorand Andras Ordog, Paltin Gheorghe Sturdza, Iosif Kadas și Constantin Bengescu au fost aduși cu duba Poliției, ei fiind arestați preventiv.

Dosarul retrocedărilor a fost trimis joi în instanță, prima parte a procesului urmând să se desfășoare în cameră preliminară, etapă în care vor fi efectuate mai multe acte de procedură.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor, iar deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (3 infracțiuni).

De asemenea, au mai fost trimiși în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, toți în stare de arest preventiv.

În stare de arest la domiciliu au fost deferiți justiției Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob și Jănică Poenaru.

Totodată, au fost trimiși în judecată în libertate senatorul Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzațiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 ha teren forestier în județul Bacău, în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...