Udrea: Dosarul Gala Bute a fost trimis în instanță; arestul preventiv nu mai este necesar

Udrea: Dosarul Gala Bute a fost trimis în instanță; arestul preventiv nu mai este necesar

Echipa de comunicare a fostului ministru Elena Udrea afirmă, într-o postare pe Facebook, că odată cu trimiterea în instanță a dosarului ''Gala Bute" faza de urmărire penală s-a încheiat și arestul preventiv nu mai este necesar, "pentru că, evident, Elena Udrea nu mai poate influența ancheta penală sau probele deja adunate de procurori".

* Elena Udrea, trimisă în judecată de DNA în dosarul "Gala Bute"

''Dosarul 'Gala Bute' a fost trimis în instanță. Nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest!!! La ultima cerere de prelungire a arestării preventive, procurorii au solicitat încă 30 de zile invocând nevoia de a mai administra unele probe, de a face o expertiză și de a mai audia câțiva martori. Odată cu trimiterea în instanță a dosarului, faza de urmărire penală s-a încheiat și arestul preventiv nu mai este necesar, pentru că, evident, Elena Udrea nu mai poate influența ancheta penală sau probele deja adunate de procurori. De aceea, o decizie firească ar fi eliberarea sa la sfârșitul acestei săptămâni, când expiră mandatul de arest preventiv. Acum, că dosarul este trimis în instanță, toată lumea se va putea convinge de faptul că susținerile Elenei Udrea și ale avocaților săi au fost reale și nu există probe împotriva fostului ministru'', se arată în postarea pe Facebook.

Dosarul „Gala Bute” a fost trimis în instanţă. Nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest!!!La...

Posted by Elena Udrea on Tuesday, April 21, 2015

Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA în dosarul "Gala Bute".

În același dosar au fost deferiți justiției fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului), Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei societăți comerciale.

Dosarul a fost înaintat pentru soluționare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?