Udrea: Nu e nimeni care să spună în România că Elena Udrea a luat șpagă

Udrea: Nu e nimeni care să spună în România că Elena Udrea a luat șpagă

Fostul ministru Elena Udrea a declarat vineri, la ÎCCJ, că nu există nimeni care să susțină, cu probe, că ea ar fi luat mită. "Nu e nimeni care să spună în România că Elena Udrea a luat șpagă, mă uit în camere și spun acest lucru, nu e nimeni care să spună asta și să aibă dovezi", a spus Elena Udrea după ce la instanța supremă au fost audiați trei martori în dosarul "Gala Bute".

Ea a precizat că ceilalți inculpați care au dat declarații prin care o acuză de luare de mită au fost presați să dea aceste declarații și că nu au probe care să susțină afirmațiile făcute.

"Am fost arestată doar în baza unor declarații oscilante, nu mai spun contradictorii, nu mai spun că mincinoase. Mă bucur că ați văzut și voi cum sunt declarațiile în sala de judecată.Când se ajunge cu niște fapte la eșalonul inferior, alternativa este fie să meargă la pușcărie perioada întreagă, fie să declare că au dat banii mai departe către Elena Udrea și să primească o pedeapsă mai mică", a mai spus fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale.

Ea consideră că declarațiile celorlalți inculpați sunt contradictorii cu ceea ce s-a spus la urmărirea penală și tot ceea ce afirmă aceștia este făcut pentru a-și micșora pedeapsa.

"Eu nu voi specula nimic, eu voi rămâne în continuare fermă în a proba minciuna acuzațiilor care mi s-au adus și aceasta a fost solicitarea către instanță, să vadă cât de sinceri sunt cei care dau declarațiile, și un judecător cu experiență vede aceste lucruri. Ei au recunoscut faptele, dar de fapt nu recunosc nimic: 'Recunosc că am luat o geantă de bani, dar i-am dat-o ministrului'. Asta nu e o recunoaștere, e o încercare de a scăpa de pedeapsă. Tipul acesta de recunoaștere le aduce reducerea cu o treime a pedepsei", a afirmat Elena Udrea.

Ea a arătat că i-a avertizat pe subalternii ei din minister că este posibil ca unii oameni de afaceri să încerce să le dea mită și i-a încurajat să meargă la DNA dacă aceste lucruri se întâmplă.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook, Elena Udrea spune că acest dosar se numește pe nedrept "Gala Bute" și că ar trebui, de fapt, să se numească "Dosarul Elena Udrea", pentru ca este un dosar în care procurorii au "îngrămădit în mare viteză" acuzații la adresa sa, cu scopul de a obține arestarea ei preventivă.

"Abuz în serviciu în condițiile în care nu se precizează ce anume am făcut eu defectuos, ori nu am făcut deloc, deși ar fi trebuit să fac, în ceea ce privește implicarea MDRT în Gala Bute. Trei luări de mită, pentru care singurele probe sunt declarațiile, mai greu sau mai ușor date de foști colaboratori, care fiind puși în fața probelor și cu amenințarea arestării, sfârșesc prin a recunoaște că au luat bani, dar evident, nu pentru ei, ci pentru șef, pentru Elena Udrea! Ceea ce le-a adus libertatea, mie arestarea și, pentru ei în loc de o pedeapsă întreagă, reduceri succesive ale acesteia!", scrie Elena Udrea.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”