Un adolescent din Capitală a murit după ce s-a electrocutat în zona Gării Băneasa, în timp ce voia să facă fotografii

Un adolescent din Capitală a murit după ce s-a electrocutat în zona Gării Băneasa, în timp ce voia să facă fotografii

„Avem de-a face cu un eveniment tragic. Un tânăr care a vrut să facă nişte fotografii şi s-a urcat pe un vagon de tren de marfă, din păcate, a făcut arc electric cu cei 27.000 de volţi şi a decedat”, a declarat Sorin Marinescu, subcomisar la Poliţia Transporturi Bucureşti.

Apropiaţii familiei spun că adolescentul mai avea alţi doi fraţi care au murit în accidente, tot la vârste fragede. Poliţiştii urmează să afle cum s-a produs incidentul şi îi sfătuiesc pe părinţi să îşi monitorizeze atent copiii în afara programului şcolar.

Copiii, „atraşi” de căţăratul pe vagoane

Săptămâna trecută, doi copii s-au electrocutat după ce au urcat pe vagoane de tren şi au atins firele de tensiune. Era al doilea incident de acest tip petrecut în trei zile.

„Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent. Tot mai mulţi copii se distrează urcându-se pe tren. Dacă până acum aveam câteva cazuri pe an, în ultimele două săptămâni am avut şapte astfel de cazuri, între care un copil decedat după ce s-a electrocutat şi a căzut de pe tren, suferind multiple fracturi şi traumatisme. Frecvent, aceste situaţii de gravitate extremă, care pun viaţa în pericol, afectează mai ales băieţii de vârstă şcolară şi se soldează cu leziuni masive de arsură, precum şi cu traumatisme asociate. Cred că avem nevoie de o campanie naţională de conştientizare a pericolului la care sunt expuşi copiii urcând pe tren”, a declarat medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu" din Capitală, citat de Mediafax.

Trei copii au ajuns la „Grigore Alexandrescu”, în Săptămâna Mare, după ce s-au electrocutat pe tren, iar din duminica Paştilor, zilnic, la acelaşi spital au fost aduşi copii cu suferinţe grave având aceeaşi cauză. Între aceştia, doi copii de zece şi 11 ani, care s-au electrocutat în timp ce se aflau într-o gară din judeţul Caraş-Severin şi au suferit arsuri grave.

„Copilul care a decedat avea 15 ani. Părinţii trebuie să le spună copiilor că şi dacă nu pun mâna pe fire, fiind mai înalţi, fac arc electric. Cei mai mulţi, însă, sunt electrocutaţi, iar arsurile sunt foarte grave. Apoi, mulţi suferă politraumatisme, fracturi, fiind aruncaţi de pe vagon. Anual, aveam între şase şi 10 copii cu astfel de probleme medicale. Severitatea leziunilor provocate de arsuri va impune un parcurs terapeutic îndelungat, cu intervenţii chirurgicale seriate şi tratament general susţinut de reechilibrare hidroelectrolitică, susţinere metabolică, hematologică şi imună”, a adăugat medicul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu", în special în sezonul cald, copiii de vârstă şcolară sunt victime a numeroase accidente prin electrocutare, în zona triajelor de cale ferată şi a liniilor de înaltă tensiune.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Un copil a murit, iar alţi şase au ajuns la spital, în ultimele două săptămâni, cu răni grave sau multiple fracturi, după ce s-au urcat pe tren şi s-au electrocutat. Medicii susţin că este nevoie de o campanie naţională pentru evidenţierea acestor pericole.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...