Un nou procuror, de la Parchetul General, a făcut o cercetare la locul incendiului din Constanţa

Un nou procuror, de la Parchetul General, a făcut o cercetare la locul incendiului din Constanţa

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a precizat joi, referitor la varianta conform căreia focul ar fi fost pus intenţionat de o persoană, că nu pot fi emise astfel ipoteze, deocamdată, potrivit Medifax.

„Dat fiind că azi (joi - n.r.) procurorul de la secţia de urmărire penală s-a aflat la Constanţa, ipoteze sau proiecte de lucru în legătură cu împrejurările de la Constanţa nu pot fi emise decât după o analiză extrem de aprofundată, în primul rând, a probelor administrate, pentru a stabili cauza incendiului. E prematur să facem o astfel de afirmaţie (că incendiul a fost provocat - n. r.)”, a spus procurorul general.

Şeful Parchetului a adăugat că la locul incendiului au mai fost prezenţi, joi, ofiţeri de poliţie şi experţi.

„Astăzi (joi - n.r.) s-a efectuat o cercetare la faţa locului, la care au participat procurori, ofiţeri de poliţie, experţi din cadrul institutului specializat, noul procuror de caz, pentru a avea o abordare extrem de riguroasă şi a acestei anchete. Evenimentul a fost extrem de tragic şi trebuie tratat cu maximă atenţie”, a mai spus Tiberiu Niţu, după terminarea şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Pe 6 aprilie, anchetatorii au început urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi ucidere din culpă, iar pe 8 aprilie, cazul a fost preluat de procurorii Parchetului General.

În urma incendiului, trei tinere au murit, iar o alta a fost rănită grav

Incendiul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 22.40, flăcările extinzându-se cu rapiditate de la restaurantul cu specific libanez Beirut, la un cazinou şi la un pub, aflate în aceeaşi clădire, din centrul municipiului Constanţa. În imobilul respectiv, care are două etaje, se aflau, la momentul izbucnirii flăcărilor, câteva zeci de persoane.

Una dintre tinerele decedate este cântăreaţa localului, Ioana Nicoleta Cengher, care avea 22 de ani şi era din Costineşti. Ea absolvise Şcoala Populară de Artă, iar acum era studentă la Drept. Tânăra obţinuse multe premii şi distincţii la concursurile muzicale din ţară şi participase la numeroase festivaluri.

Celelalte două tinere care au murit în tragedia de la Constanţa erau dansatoare. Nicoleta Vasiliţeanu avea 23 de ani şi era din Constanţa, iar Mihaela Tucă avea 24 de ani şi era din Mangalia.

Tânăra rănită este dansatoarea Nicoleta Buirencu, în vârstă 19 ani. Ea este studentă la Ştiinţe Economice, în Constanţa. Fata a fost operată marţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

„Femeia a fost operată marţi. I s-a făcut transplant de piele de pe coapsă, la picior şi la mână. Apoi, cu ajutorul unui bronhoscop i s-a scos funingine din plămân. Starea rămâne gravă. Sperăm ca evoluţia să fie bună”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, Adrian Stănculea, citat de Mediafax.

El a mai spus că tânăra, în vârstă de 19 ani, nu are probleme din cauza arsurilor de pe suprafaţa corpului, însă intoxicaţia cu fum şi arsurile de la nivelul căilor respiratorii pot duce la complicaţii.

În total, patru persoane au fost rănite în incendiul de la Beirut. În afară de Adrian Roman şi Nicoleta Buirencu, au mai avut nevoie de îngrijiri medicale alte două persoane, care au fost transportate la spitalul din Constanţa, dar în cazul lor nu a fost necesară internarea.

Clădirea nu avea autorizaţie de la ISU

Clădirea cu două etaje, în care funcţionau restaurantul, un club rock şi un cazinou, este construită în perioada 1925 - 1926, având planşee şi mare parte din structură din lemn, astfel că focul s-a propagat foarte repede.

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Viorel Jianu, a declarat, marţi, că nu există autorizaţie pentru securitatea la incendiu pentru niciuna din cele trei firme care îşi desfăşoară activitatea în clădirea unde se află şi restaurantul Beirut.

„Autorizaţie nu am reuşit să găsim în arhivele noastre. Nu am reuşit să găsim niciun act de autoritate emis de instituţia noastră referitoare la niciuna din firmele care îşi desfăşoară activitatea în locaţia respectivă”, a afirmat comandantul ISU Dobrogea, precizând că nu a existat o asemenea solicitare în acest an, arată Mediafax.

Proprietarul restaurantului Beirut este George Karam şi deţine localul prin intermediul societăţii Middle East Parteners SRL. De asemenea, Karam se ocupă şi de alte firme, o parte dintre acestea fiind însă radiate.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Starea Nicoletei Buirencu, tânăra internată la Spitalul de Arşi în urma incendiului produs într-un restaurant din Constanţa, este uşor ameliorată, luni dimineaţă a fost detubată şi probabil marţi va fi supusă unei intervenţii chirurgicale. Ancheta în acest dosar ar putea fi preluată de Parchetul General.

FOTO VIDEO Nicole, una dintre tinerele moarte în incendiul de la Beirut, recunoscută după cercei şi inele

Nicole, una dintre tinerele moarte în cumplitul incendiu care a izbucnit, sâmbătă seară, în Constanţa, a fost recunoscută la morgă de tatăl şi de iubitul ei după bijuteriile pe care le purta. Ea a fost găsită carbonizată în incinta Restaurantului Beirut.

UPDATE FOTO VIDEO Incendiu devastator la Restaurantul Beirut şi Legendary Pub. Trei artiste au murit carbonizate. Alte patru persoane au fost grav rănite

Restaurantul Beirut şi Legendary Pub din Constanţa au fost cuprinse de flăcări sâmbătă seară. Trei dansatoare, angajate ale restaurantului, şi-au pierdut viaţa, iar alte patru persoane au fost rănite în urma incendiului masiv.

VIDEO „Acum să vezi foc ;)“ Ultima postare de pe Facebook a artistei Nico. Tânăra era cântăreaţă la restaurantul Beirut

În seara de sâmbătă, 5 aprilie, în timp ce se pregătea să meargă spre locul de muncă, la restaurantul Beirut, Nicoleta Ioana Cengher a postat ultima observaţie pe contul ei de Facebook. Cutremurător, fata a scris: „Acum să vezi foc“, urmat de o figură jucăuşă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria