Unul dintre militarii români răniți duminică în Afganistan a fost externat din spitalul bazei militare

Unul dintre militarii români răniți duminică în Afganistan a fost externat din spitalul bazei militare

Unul dintre militarii români răniți duminică în Afganistan, caporalul clasa a III-a Ion Ichim, a fost externat din spitalul bazei militare din Kandahar și s-a întors la unitatea sa, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis AGERPRES.

Locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc și caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi sunt în stare stabilă, fiind supuși la această oră unor proceduri medicale de evaluare și tratament. În funcție de rezultatele acestor evaluări, comisia medicală pluridisciplinară a spitalului militar din Kandahar va decide conduita terapeutică ulterioară, conform procedurilor standard (continuarea tratamentului la Kandahar sau evacuarea la spitalul militar din Landstuhl, Germania), se mai arată în documentul citat.

Cei trei militari, care fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecția Forței "Dragonii Transilvani", au fost răniți duminică, în jurul orei 10,00, în apropiere de Baza militară de la Kandahar, în urma exploziei unei mașini-capcană, pe timpul executării unei misiuni de patrulare.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale urmărește cu atenție evoluția stării de sănătate a răniților. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

2 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”