UPDATE Aproximativ 200 de pensionari protestează în fața Guvernului, cerând condiții mai bune de trai

Aproximativ 200 de pensionari din cadrul Federației Naționale Unirea protestează joi, de la ora 10,00, în Piața Victoriei din Capitală, cerând Guvernului și Parlamentului introducerea, în regim de urgență, a unui program de acțiune prin care să se asigure vârstnicilor din România un nivel de trai decent.

'Acțiunea noastră este una pașnică, civilizată, și are ca scop prezentarea revendicărilor pe care le avem Guvernului și Parlamentului României. Cerem tuturor politicienilor să se achite de obligațiile pe care și le-au luat la alegerile din 2012, respectiv să facă dreptate pensionarilor. De-a lungul anilor, aceștia au fost jefuiți de drepturile pe care le-au primit în anii 2007 — 2008, când pensiile au fost dublate tot în urma unor acțiuni de protest. În acest moment, pensia reală este mai mică decât pensia reală din anul 2009, iar numărul biletelor de tratament a scăzut an de an, de la 360.000 — în 2004, la 200.000 — în ultimii ani. Din cauza sărăciei, starea de sănătate a vârstnicilor este din ce în ce mai precară, iar mortalitatea și morbiditatea sunt tot mai mari. Numărul total al pensionarilor civili a scăzut de la 6 milioane, cât erau acum 12 ani, la numai 5,18 milioane acum', a declarat Dumitru Cojanu, președintele Federației Naționale Unirea.

Pe parcursul protestului, o delegație a pensionarilor va merge la Registratura Guvernului, pentru a depune o listă cu principalele revendicări.

Potrivit calendarului de proteste, acțiunea revendicativă este programată să se încheie la ora 13,00. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

5 Ultima MUIE dată de Guvernul Dăncilă României! O petardă PSD numită secretar de stat la ministerul Justiției!

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta