Vanghelie vrea în libertate pentru a avea grijă de Oana Niculescu Mizil

Vanghelie vrea în libertate pentru a avea grijă de Oana Niculescu Mizil

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, le-a cerut joi magistraților de la Curtea de Apel București să-i înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar, susținând că trebuie să aibă grijă de Oana Niculescu Mizil, deoarece există posibilitatea ca aceasta să nască prematur și să apară probleme medicale.

"Aștept un eveniment în viața mea, nașterea copilului. Am depus documente medicale în acest sens. Oana fiind în a 36-a săptămână, există posibilitatea de naștere prematură, ținând cont că este și fată, și nu are efectiv nimeni cine să aibă grijă de acest lucru. (...) În contextul în care au fost o serie de evenimente neplăcute, pot fi din punct de vedere medical oricând probleme și nu numai pentru nașterea prematură, dar și anumite probleme medicale în perioada nașterii. Nu are cine să se ocupe de aceste lucruri", a declarat Marian Vanghelie, la ieșire din sala de judecată.

Întrebat dacă are emoții în legătură cu nașterea copilului, Vanghelie a răspuns cu o glumă: "Când l-a născut prima soție pe Alexandru, m-am dus la spital cu colegul meu, Piedone, și sora medicală i-a pus lui copilul în brațe și la un moment dat începusem să plângem amândoi. Nu știa cine este tatăl".

Pe 3 august, magistrații de la Tribunalul București au decis ca Marian Vanghelie să fie judecat în continuare în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Marian Vanghelie s-a prezentat atunci în instanță și a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, susținând că urmează să devină tată și că vrea ca totul "să reintre într-o stare de normalitate".

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

4 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo