Vărul deputatului Mircea Roşca a fost arestat preventiv

Vărul deputatului Mircea Roşca a fost arestat preventiv

Omul de afaceri Adrian Rotilă, vărul deputatului Mircea Roşca, a fost arestat preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia procurorilor împotriva deciziei prin care s-a dispus cercetarea acestuia sub control judiciar.

"Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului Rotilă Adrian (...) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21 noiembrie 2014 pâna la 20 decembrie 2014, inclusiv", a decis instanţa supremă.

Iniţial, în 11 noiembrie, un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul instanţei supreme a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a omului de afaceri, în dosarul în care este acuzat de i-ar fi dat mită vărului său, deputatul Mircea Roşca , pentru a primi contracte de achiziţii publice. Adrian Rotilă fusese reţinut în 11 noiembrie de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, sub acuzaţia de cumpărare de influenţă.

Procurorii au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Adrian Rotilă, însă instanţa a respins propunerea şi a dispus ca acesta să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

În cazul lui Mirca Roşca, DNA a solicitat aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a acestuia, fiind suspectat de două infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată. În 18 noiembrie, Camera Deputaţilor a încuviinţat cererile de percheziţie, reţinere şi arestare a deputatului, acuzat de fapte de corupţie. O zi mai târziu, Roşca a fost reţinut de procurorii anticorupţie, iar în 20 noiembrie a fost arestat, în urma unei decizii a ICCJ.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...