Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Vaslui: Saci cu documente, ridicați de DNA de la Consiliul Județean și de la alte instituții

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași, care au descins marți dimineață la sediul Consiliului Județean (CJ)Vaslui, au ridicat din instituție mai mulți saci cu documente privind unele proiecte derulate cu fonduri europene.

Potrivit unor surse din cadrul CJ Vaslui, documentele ridicate vizează în principal proiectele privind reabilitarea sistemului de apă și canalizare și Sistemul integrat al deșeurilor solide (Groapa de gunoi de la Roșiești). Este vorba despre cele mai importante proiecte derulate cu fonduri europene la nivelul județului Vaslui în ultimii ani.

Percheziții au fost efectuate atât în biroul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, și în cadrul mai multor compartimente ale instituției, cât și la sediul Centrului de Afaceri, aflat în subordinea CJ și condus de fiul președintelui CJ Vaslui, Tudor Buzatu.

Oamenii legii efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada  2011-2015. 

Pe lângă perchezițiile de la Consiliul Județean și Centrul de afaceri Vaslui, procurorii anticorupție au descins și în orașul Murgeni și în comunele Șuletea și Ștefan cel Mare. Totodată, au fost efectuate percheziții la domiciliul fostului primar al municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu.

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, conduce din anul 2000 organizația județeană a PSD. A deținut trei mandate de deputat în Parlamentul României, iar din anul 2004 a ales să activeze în administrația locală. În perioada 2004 — 2012 a fost vicepreședinte al CJ, iar din 2012 deține funcția de președinte al instituției.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISELE surprinzătoarei numiri a lui Geoană ca numărul 2 din NATO

2 Ce legătură are scandalul uriaș de la CCR pe codurile penale cu ieșirea PSD de la guvernare

3 Așa e!

4 Te cutremuri când citești așa ceva! SS poate face asta oricui! Ăsta este procuror general într-o țară UE?

5 DEMENȚĂ O deputată PSD vrea să repună pe tapet legea care obligă copiii să plătească pensie de întreținere păr…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios