Vaslui: Saci cu documente, ridicați de DNA de la Consiliul Județean și de la alte instituții

Vaslui: Saci cu documente, ridicați de DNA de la Consiliul Județean și de la alte instituții

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași, care au descins marți dimineață la sediul Consiliului Județean (CJ)Vaslui, au ridicat din instituție mai mulți saci cu documente privind unele proiecte derulate cu fonduri europene.

Potrivit unor surse din cadrul CJ Vaslui, documentele ridicate vizează în principal proiectele privind reabilitarea sistemului de apă și canalizare și Sistemul integrat al deșeurilor solide (Groapa de gunoi de la Roșiești). Este vorba despre cele mai importante proiecte derulate cu fonduri europene la nivelul județului Vaslui în ultimii ani.

Percheziții au fost efectuate atât în biroul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, și în cadrul mai multor compartimente ale instituției, cât și la sediul Centrului de Afaceri, aflat în subordinea CJ și condus de fiul președintelui CJ Vaslui, Tudor Buzatu.

Oamenii legii efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada  2011-2015. 

Pe lângă perchezițiile de la Consiliul Județean și Centrul de afaceri Vaslui, procurorii anticorupție au descins și în orașul Murgeni și în comunele Șuletea și Ștefan cel Mare. Totodată, au fost efectuate percheziții la domiciliul fostului primar al municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu.

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, conduce din anul 2000 organizația județeană a PSD. A deținut trei mandate de deputat în Parlamentul României, iar din anul 2004 a ales să activeze în administrația locală. În perioada 2004 — 2012 a fost vicepreședinte al CJ, iar din 2012 deține funcția de președinte al instituției.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante